Hipoglisemi atakları nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Hipoglisemi atakları nasıl önlenir?
  2. Hipoglisemi nedir nasıl tedavi edilir?
  3. Reaktif hipoglisemi kronik mi?
  4. Hipoglisemi tedavisi ne kadar sürer?

Hipoglisemi atakları nasıl önlenir?

Kan şekeri 120-180 mg/dl arasında ise 1 saat süreyle egzersiz yapılacak ise, hipoglisemi riskinden korunmak için 25-30 gram karbonhidrat içeren bir öğün yenilmesi gerekmektedir. Bu öğün bir tost veya bir bardak süt, 2-3 adet bisküvi olabilir. Kan şekeri 180-240 mg/dl iken ilave bir öğün almak gerekmez.

Hipoglisemi nedir nasıl tedavi edilir?

Diyabetle yaşayanların özellikle insulin kullanan diyabetlilerin karşılaşabilecekleri bir sorun da hipoglisemidir. Hipoglisemiyi önlemek ve tedavi etmek kan şekeri ayarının sağlanmasında son derece önemlidir. Hipoglisemi Nedir? Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi hipoglisemi olarak tanımlanır.

Reaktif hipoglisemi kronik mi?

Reaktif hipoglisemi, sürekli dikkat gerektiren kronik bir hastalıktır ve yenilen yiyeceklere bağlı olarak tepkisel bir şeker düşmesidir. Pankreasın düzensiz şekilde yemek yedikten sonra insülin salgılaması ve şeker seviyesini normalin altına düşürmesi ile meydana gelir.

Hipoglisemi tedavisi ne kadar sürer?

Hipoglisemi çok kötü bir duygudur. Gıdalardan aldığınız şekerin emilmesi yaklaşık 15 dakika sürer; yani ancak 15 dakika kadar sonra etkiyi hissedebilirsiniz.