Hamilelikte pilates ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte pilates ne zaman yapılır?
  2. Hamileliğin ilk günlerinde pilates yapılır mı?
  3. Yeni hamileyken spor yapılır mı?
  4. Hamileliğin ilk aylarında mekik çekilir mi?

Hamilelikte pilates ne zaman yapılır?

Güçlü pelvik taban kasları doğum sırasında anne adayları için önem taşır. Bu noktada başvurulacak en doğru ve güvenli egzersiz ise pilatestir. Hamilelikte pilatese annenin gebeliğin 12. ve 16. haftası arasında başlaması ve ortalama haftada 2 ya da 3 kez doğuma kadar devam etmesi gerekir.

Hamileliğin ilk günlerinde pilates yapılır mı?

İlk 3 ay tempolu yürüyüşler ve pilates Hamileliğin ilk 3 ayında, hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlanabilir. Omurgayı güçlendirecek sırt egzersizleri düzenli olarak yapılabilir. Hamilelik yogası ve pilatesi de hamileliğin ilk haftalarından itibaren önerilmektedir.

Yeni hamileyken spor yapılır mı?

Hamilelerin kalp ve damar sağlığı, hem hamilelik dönemini daha sağlıklı geçirmeleri hem de fiziksel olarak yorucu bir olay olan doğumu daha rahat geçirmelerini sağlar. Dolayısıyla doktorlar tarafından onaylandığı takdirde hamilelerin spor yapması sakıncalı değil gerekli bir durumdur.

Hamileliğin ilk aylarında mekik çekilir mi?

İlk 3 aylık dönemde hafif ağırlık kaldırma ve mekik gibi egzersizler güvenli kabul edilir. Ancak ikinci ve son 3 aylık döneme girildiğinde bu egzersizlerden uzak durmak gerekir.