Pasta süslemek için çikolata nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Pasta süslemek için çikolata nasıl eritilir?
  2. Çikolata kaç dakikada erir?
  3. Pasta Kremasinin ustune çikolata sosu dokulur mu?
  4. Pasta üstüne ne konulur?
  5. Evde çikolata nasıl eritilir?
  6. Damla çikolata erir mi?
  7. Çikolata sosu pastaya sıcak mı dökülür soğuk mu?
  8. Pasta üstü çikolata sosu nasıl yapılır?

Pasta süslemek için çikolata nasıl eritilir?

Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.

Çikolata kaç dakikada erir?

Bunun için çikolataları mikrodalgada ısıtmaya dayanıklı bir kâseye koyup mikrodalga fırınınızın içine yerleştirmeniz yeterli olacaktır. 500 W güç seçeneğini ayarlayıp 1,5 dakikada erittiğiniz çikolatayı artık dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Pasta Kremasinin ustune çikolata sosu dokulur mu?

Pasta kreması için katı malzemeler bir araya alınarak karıştırılır. ... Diğer kek de üzerine kapatılır. Soğuyan krem şanti üzerine yayılır. En son hazırlanan çikolata sos da üzerini kaplayacak şekilde kepçe yardımıyla dökülür.

Pasta üstüne ne konulur?

Pasta süslemek içn en çok kullanılan yöntemlerden biri de çikolata kremaları. Glazür olarak geçen bu sıvı krema, pastalarda sıklıkla kullanılır.

Evde çikolata nasıl eritilir?

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Damla çikolata erir mi?

Damla çikolatayı eritmenin en iyi yolu benmari usulü eritme yöntemini uygulamaktır. ... Alt tenceredeki suyun buharıyla üst kapta bulunan damla çikolata kısa süre içinde erimeye başlar. Erimenin daha kıvamlı olmasını sağlamak için damla çikolataları karıştırmanız önerilir.

Çikolata sosu pastaya sıcak mı dökülür soğuk mu?

Sos tarifi; Ocağa aldığınız karışımı orta ateşte kıvama gelinceye kadar pişirin. Çikolata sosu kekin üzerine, kek soğuduktan sonra dökülür. Sosu soğumuş olan kekin üzerine spatula yardımıyla eşit şekilde dökün. Kekiniz hazır afiyet olsun.

Pasta üstü çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.