Omega 3 Hamilelikte ne zaman alınmalı?

İçindekiler:

  1. Omega 3 Hamilelikte ne zaman alınmalı?
  2. Hamilelikte hangi marka balık yağı kullanılmalı?
  3. Hamileyken balık hapı içilir mi?
  4. Hamilelikte balık yağı bebeğe kilo aldırır mı?

Omega 3 Hamilelikte ne zaman alınmalı?

Gebe olunsun veya olunmasın her bireydeki sağlıklı bir diyet, yeterli oranda omega-3 içermelidir. Gebelikte ise günlük en az 250mg omega-3 alımı öneririz. Bununla beraber bebeğin özellikle ihtiyacı olduğu dönem gebeliğin son 3 aylık dönemidir. Omega-3 en fazla balık ve balık yağı ürünlerinde bulunur.

Hamilelikte hangi marka balık yağı kullanılmalı?

Artık anne adaylarının kendileri ve bebekleri için ihtiyaç duydukları Omega-3'ü doğrudan alabileceği, sadece hamileler için özel olarak geliştirilmiş bir ürün var: Prenata DHA! Prenata DHA, 150'den fazla ürün çeşidiyle Omega-3 balık yağlarında lider marka Nordic Naturals'ın sadece hamilelerin kullanımına yönelik ürünü.

Hamileyken balık hapı içilir mi?

Gebelik döneminde alınması gereken omega 3 oranının günlük 250 mcg olması gerektiği önerilir. Özellikle bebeğin sinir ve beyin gelişiminin olduğu son 3 aylık dönemde balık yağı kullanımı daha önemli hale gelmektedir. Ayrıca sadece gebelikte değil, doğum sonrası emzirme döneminde de omega 3 alınmaya devam edilmelidir.

Hamilelikte balık yağı bebeğe kilo aldırır mı?

Buda omega 3 alımının bebeğin sağlıklı bir kiloda doğmasın neden olduğu anlamına gelmektedir. Sadece gebelikte balık yağı kullanmak değil, doğumdan sonra da balık yağı kullanılırsa anne sütünün artmasına yardımcı olur.