Yakın görmeye ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Yakın görmeye ne iyi gelir?
  2. Presbiyopi nedir ve nasıl düzeltilir?
  3. Göz Yakını neden görmez?
  4. Presbiyopi ne demektir?
  5. Yakını görme bozukluğu neden olur?

Yakın görmeye ne iyi gelir?

Yakını görmemiz için ne gibi tedavi seçenekleri mevcut?
  • Yakın gözlüğü
  • Uzak-yakın gözlüğü bir arada kullanımı (Progresif camlı gözlükler)
  • Uzak-yakın kontakt lensler (Multifokal kontakt lensler)
  • Uzak-yakın göz içi mercekler (Trifokal veya akıllı lensler)
  • Presbiyopi lazer cerrahisi veya korneal inlay cerrahisi.

Presbiyopi nedir ve nasıl düzeltilir?

Presbiyopi, gözdeki merceğin uyum özelliğini ve odaklama yeteneğinin gerilemesi, yani, gözdeki lensin esnekliğini kaybetmesi sonucunda oluşan yaşlanmayla birlikte görülmeye başlanan ve yaş ilerledikçe de ciddiyet seviyesi belli bir dereceye kadar artabilen yakını görme bozukluğudur.

Göz Yakını neden görmez?

Presbiyopi göze gelen ışığı uygun şekilde retina üzerine odaklanmasını sağlayan elastik ve uyum sağlayabilen yapısının yaşa bağlı olarak bu özelliğini kaybetmesi ile uzaktan yakına gelen nesneleri net görememe ile sonuçlanan bir göz kusurudur. Yakına odak yapma yeteneğinin azalması olarak da tarif edilebilir.

Presbiyopi ne demektir?

Presbiyopi, 40 yaşınüzerindeki kişilerde yaşa bağlı olarak oluşan yakını görememe sorunudur. Gözlerimizin içindeki mercek şekil değiştirebilen bir yapıya sahiptir. Bu mercek, özel yeteneği sayesinde cisimler yakına geldiğinde şişerek şeklini değiştirebilir ve görme kalitesini arttırır.

Yakını görme bozukluğu neden olur?

Presbiyopi; ileri yaşla beraber gözün yakında bulunan nesnelere karşı kırma yeteneğinin zayıflamasına bağlı olarak yakın görme bozukluğunun ortaya çıkmasını ifade eder. İleri yaştaki kişilerde presbiyopi görülmesi durumunda, bu kişiler uzağı rahatça görebilse de yakını görmede sorun yaşamaya başlar.