Ev alınca kira kontratı iptal olur mu?

İçindekiler:

  1. Ev alınca kira kontratı iptal olur mu?
  2. Sözleşmeden cayma hakkı nasıl kullanılır?
  3. Ev satılırsa kira sözleşmesi iptal olur mu?
  4. Ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir mi?

Ev alınca kira kontratı iptal olur mu?

Kira sözleşmesi devam eden kiracılar için yükümlülükte devam etmektedir. Kira sözleşmesinin haklı fesih sebepleri içerisinde kiracının ev alması yer almazken bu durumda karşılıklı anlaşma ile sözleşmenin feshi gerekir. Aksi durumda kiracı 3 aylık tazminat ödemekle yükümlüdür.

Sözleşmeden cayma hakkı nasıl kullanılır?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Ev satılırsa kira sözleşmesi iptal olur mu?

Kira sözleşmeniz devam ederken ev sahibinin evi bir başkasına sattığı durumda, kiracının eski ev sahibiyle yapmış olduğu kira sözleşmesi aynen geçerliliğini koruyarak devam eder. Böyle bir durumda kiracının mağdur edilmemesi ve kira sözleşmesinin korunarak aynı haliyle devamı esas alınmıştır.

Ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir mi?

6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu'nun 347. maddesine göre belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala yazılı bildirim yolu ile kira sözleşmesini feshedebilir. ... Gayrimenkul sahibi ise sözleşmenin sona ermesine dayanarak fesih gerçekleştiremez.