Bebekler yeşil mercimek ne zaman yer?

İçindekiler:

  1. Bebekler yeşil mercimek ne zaman yer?
  2. Bebeklere yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  3. 7 aylık bebeğe yeşil mercimek çorbası verilir mi?
  4. Mercimeğin gazı nasıl çıkar?
  5. Yeşil mercimek pilavı gaz yapar mı?

Bebekler yeşil mercimek ne zaman yer?

İçerisinde bol miktarda demir, çinko, potasyum, folik asit, A ve B vitamini bulunan yeşil mercimek bebeklere 8 ile 12. aylar arasında yedirilmeye başlanmalıdır. Bebeklere yeşil mercimeği yedirmenin ilk yolu püre yapmaktır. Bunun için yeşil mercimek bir gece önceden ıslanır.

Bebeklere yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

Bebekler için yeşil mercimek çorbası Mümkünse suyunu 1-2 defa değiştir. Havuç, balkabağı, patatesi, sarımsağı küçük küpler halinde doğra. Süzdüğün yeşil mercimeği, irmiği ve doğradığın sebzeleri içerisine su koyduğun tencereye boşalt. Yaklaşık 30 dakika boyunca pişsin.

7 aylık bebeğe yeşil mercimek çorbası verilir mi?

Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.

Mercimeğin gazı nasıl çıkar?

Mercimeği pişirmeden önce suya koyup 2-3 dk boyunca iyice kaynatın, böylece gaza neden olan rafinoz şekerlerinin bir kısmı suya geçecektir. Mercimekleri kaynattıktan sonra 1 gece suda bekletin. Mercimekleri suda bekletmek doğal fermantasyon sağlayıp, gaz yapma özelliğini giderir.

Yeşil mercimek pilavı gaz yapar mı?

Gaz yapan besinlere dikkat edilmelidir. Mercimek, kuru fasulye vb. bakliyatlar, bulgur, buğday, süt, karalahana, lahana, brokoli, karnabahar, mısır gibi besinler gaz yapabilme ihtimali olan besinlerdir. Doğumdan sonraki ilk 15-20 günde bu besinlerden uzak durmakta fayda vardır.