Adli uzlaştırmacı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Adli uzlaştırmacı nasıl olunur?
  2. Uzlaştırmacı devlet memuru mu?
  3. Kimler uzlaştırmacı eğitimi alabilir?
  4. Hangi bölümler uzlaştırmacı olabilir?
  5. Uzlaştırmacı nerede görev yapar?
  6. Hangi üniversiteler uzlaştırmacı eğitimi veriyor?
  7. 2021 uzlaştırmacı eğitimi ne zaman başlayacak?

Adli uzlaştırmacı nasıl olunur?

Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Kasten işlenmiş bir suçtan mahkum olmamaları gerekmektedir. Ehliyetlerinin olması gerekir. Hukuk fakültesinden ya da hukuk programlarına yer veren iktisat, siyasal bilgiler, idari bilimler, maliye ya da polis akademisinden mezun olmaları gerekmektedir.

Uzlaştırmacı devlet memuru mu?

Ancak, Mülga Devlet Personel Başkanlığı memurların uzlaştırmacılık yapıp yapamayacağına ilişkin verdiği görüşlerde, her çeşit ödemeye hak kazanılabilmesi ve kazanç getirici faaliyette bulunulabilmesi için mevzuatta konuya ilişkin düzenleme yapılmış olması gerektiğini, gerek 657 sayılı Kanun gerekse de Ceza Muhakemesi ...

Kimler uzlaştırmacı eğitimi alabilir?

Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olanlar, hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az 4 (dört) yıllık yüksek öğrenim yapanlar uzlaştırmacı olabilirler.

Hangi bölümler uzlaştırmacı olabilir?

Kimler Uzlaştırmacı Olabilir?
  • Hukuk Fakültesi mezunları ile.
  • En az 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi programlarından mezun olan adaylar uzlaştırmacı olabilir.
Daha fazla öğe...

Uzlaştırmacı nerede görev yapar?

"Her Cumhuriyet başsavcılığı bünyesinde uzlaştırma bürosu kurulur ve yeteri kadar Cumhuriyet savcısı ile personel görevlendirilir. Uzlaştırmacılar, avukatların veya hukuk öğrenimi görmüş kişilerin yer aldığı, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen uzlaştırmacı listelerinden görevlendirilir.

Hangi üniversiteler uzlaştırmacı eğitimi veriyor?

Uzlaştırmacılık Eğitimi Veren Üniversiteler
SayıÜniversiteEğitim İzni Verilen Yerler
1Ankara ÜniversitesiTürkiye Geneli
2Türkiye Barolar BirliğiTürkiye Geneli
3Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiTürkiye Geneli
4Başkent ÜniversitesiTürkiye Geneli
33 satır daha

2021 uzlaştırmacı eğitimi ne zaman başlayacak?

Programın Amacı: Bu programın amacı, Adalet Bakanlığı tarafından, 5000 uzlaştırmacı ihtiyacına yönelik olarak, 9 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek 2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavında katılımcılarımızın başarılı olmalarını sağlamaktır.