Kulakta zonklama niye olur?

İçindekiler:

  1. Kulakta zonklama niye olur?
  2. Kulak ağrısı ne zaman tehlikelidir?
  3. Otalji nedir ne demek?
  4. Refere otalji ne demek?
  5. Refleks otalji nedir?
  6. Otitis media ne demek?

Kulakta zonklama niye olur?

Primer kulak ağrısı nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir: Kulak kepçesinde; Travma, kan toplanması (hematom), kıkırdak iltihaplanması (perikondrit), yanık ve donma, tümörler. Dış kulak yolunda; İltihaplanma, yabancı cisim, kulak kiri, zona, travma, tümörler.

Kulak ağrısı ne zaman tehlikelidir?

Güzin Akkuzu, kulak tıkanıklığının genellikle geçici bir durum olduğunu ve kendiliğinden geçtiğini, ancak bazen önemli bir hastalığın da habercisi olabileceğini belirterek, 'Eğer şikayet 5-7 günden fazla sürmüşse ve tıkanıklığa; kulak ağrısı, kulak akıntısı, baş dönmesi ve burun kanaması gibi eşlik eden bir belirti ...

Otalji nedir ne demek?

Otalji olarak da isimlendirilen kulak ağrısı; kulakla ve başka organlarla ilgili pek çok hastalığın habercisi olabiliyor. Kulaktaki bir sorun nedeniyle oluşan kulak ağrısı ise primer otalji olarak isimlendiriliyor.

Refere otalji ne demek?

Sekonder otalji yine kulakta hissedilen a¤r›- d›r. Fakat kulaktaki patolojik bir duruma ba¤l› ol- may›p, kula¤a komflu veya daha uzak bölgelerde olan bir patolojiye ba¤l›d›r. Bu nedenle sekonder otaljiye, refere otalji de denilmektedir.

Refleks otalji nedir?

Tonsillit, peritonsiller apse veya orofarinks tümörü olan hastalarda şiddetli kulak ağrısı olabilir. Bu refleks otalji veya refere otalji olarak adlandırılır. Bunun nedeni, orofarinksin sensöryel innervasyonunu sağlayan glossofaringeal ve vagal sinirin kulak innervasyonunu da sağlamasıdır.

Otitis media ne demek?

Tıp literatüründe otitis media olarak adlandırılan orta kulak iltihabı, kulak zarının arkasında yer alan ve içinde insanların sesleri duymasını sağlayan küçük kemiklerin titreştiği orta kulak adı verilen kulak odacığında meydana gelen iltihaplanma durumudur.