Boşanma tebligatını almazsak ne olur?

İçindekiler:

  1. Boşanma tebligatını almazsak ne olur?
  2. Anlaşmalı boşanma kararı ne zaman kesinleşir?
  3. Anlasmali boşanma protokolu bozulur mu?
  4. Boşanma sonrası Gerekçeli Karar ne zaman çıkar?
  5. Resmi evrak tebligat süresi ne kadar?

Boşanma tebligatını almazsak ne olur?

İlanen tebligatın anlamı şudur; davalı tebligatı almak istemese bile tebligat mahalle muhtarlığına bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır. Boşanma davasında davalı kişi davayı geciktirmek için tebligat almamak istese de bu davranışı en fazla 10 gün gecikme yaratmaktadır.

Anlaşmalı boşanma kararı ne zaman kesinleşir?

Boşanma kararının kesinleşmesi ve temyiz 15 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Hakimin vermiş olduğu gerekçeli karar taraflara tebliğ edilir.

Anlasmali boşanma protokolu bozulur mu?

Anlaşmalı protokol bozulur mu sorusu, anlaşmalı boşanma davası açmayı düşünen kişiler tarafından sorulmaktadır. ... Öte yandan dava gerçekleşmiş ve kesin bir sonuca ulaşılmış ise anlaşmalı protokol bozulamamaktadır.

Boşanma sonrası Gerekçeli Karar ne zaman çıkar?

Mahkeme duruşmada bildirdiği kısa kararın ardından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 321. maddesi uyarınca boşanma davası gerekçeli kararını 30 gün içerisinde yazıp taraflara tebliğ etmesi gerekmektedir. Fakat uygulamada mahkemelerin iş yoğunluğu nedeniyle bu süre daha uzun sürebilmektedir.

Resmi evrak tebligat süresi ne kadar?

Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.