Enginar derin dondurucuya nasıl konulur?

İçindekiler:

  1. Enginar derin dondurucuya nasıl konulur?
  2. Zeytinyağlı portakallı enginar yemeği nasıl yapılır?
  3. Portakalı enginar nasıl yapılır?
  4. Enginar yemeğine portakal konur mu?

Enginar derin dondurucuya nasıl konulur?

Enginarlar buzlu suda en fazla 1 dakika bekletilmelidir. Buzlu sudan çıkarttığınız enginarları kağıt havlu ile güzelce kurulayın. Enginarları buzdolabı poşetlerine yerleştirerek ağzını kapatın. Hazırladığınız poşetleri buzluğa veya derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Zeytinyağlı portakallı enginar yemeği nasıl yapılır?

Soğanları kavurduktan sonra; doğradığımız havuç, soğan ve enginarları tencereye koyup, 2-3 dakika birlikte kavuruyoruz. Sonra 1 bardak taze sıktığımız portakal suyunu, 1 yemek kaşığı unu, tuz ve şekeri ekleyip, fokurdamasının ardından; ağzı kapalı bir şekilde, kısık ateşte, 35 dk pişiriyoruz.

Portakalı enginar nasıl yapılır?

Havuçları ve soğanı karamelize oluncaya (rengi değişip kokusunu verinceye) kadar kavurun. Patatesleri ve enginarları tencereye ekleyin. Üzerine portakal suyu, limon suyu, tuzunu ve şekerini ekleyerek lezzetlendirin. Kısık ateşte enginarla yumulayıncaya kadar pişirin.

Enginar yemeğine portakal konur mu?

Sebzelerin üzerine un serpip, tuz koyun ve portakal suyunu ilave edin. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yemeğinizin suyu çok azalırsa azar aza sıcak su ilave ederek kontrollü olarak pişirebilirsiniz.