5 haftalık gebelikte bacak ağrısı olur mu?

İçindekiler:

  1. 5 haftalık gebelikte bacak ağrısı olur mu?
  2. Hamilelikte bacak ağrısı oluyor mu?
  3. Hamileliğin ilk haftalarında diz ağrısı olur mu?
  4. Hamilelikte vücut ağrısına ne iyi gelir?

5 haftalık gebelikte bacak ağrısı olur mu?

Genellikle hamileliğin son 5 ayında bacak ağrısı belirtileri görülmeye başlanır ve bu şikayetinin birçok nedeni vardır. Bacak ağrısı genellikle rahimdeki bebeğin veya anne adayının sağlığını tehlikeye atmaz.

Hamilelikte bacak ağrısı oluyor mu?

Genellikle hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bazı gebelerde bacak ağrıları meydana gelebilir. Vücut ağırlığının birden değişmesi sonucu kilo artışı ve sinir siteminde yaşanan baskıdan dolayı bacak ağrısı sorunu yaşanabilir. Başta magnezyum ve kalsiyum eksikliği bacaklarda ağrı yaşanmasına neden olabilir.

Hamileliğin ilk haftalarında diz ağrısı olur mu?

Hamilelik haftası ilerledikçe anne adayının aldığı kilolar ve büyüyen bebek nedeni ile dizdeki eklem bölgesinde hissedilen baskı artmakta ve diz ağrısı hamilelikte yaygın olarak görülmektedir. Hamilelik boyunca hormonlarda yaşanan değişim de gebelerde diz ağrısına yol açan bir diğer nedendir.

Hamilelikte vücut ağrısına ne iyi gelir?

Ağrıların giderilmesi için genellikle; fiziksel aktivitelerin kısıtlanması, topuklu ayakkabı kullanılmaması, diz altı yastıklarla yatak istirahati ve sıcak uygulaması yeterli olmaktadır. Günde dört kez 20 dakika sırt üstü yatarak ayakları kalçadan 60 cm. kaldırmak bel açısını azalttığı için akut ağrıya iyi gelmektedir.