Araç muayenesinde yapılandırma var mı?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesinde yapılandırma var mı?
  2. Vergi borcu yapılandırılmış araç muayene yapılır mı?
  3. Araç muayene yapılandırması ne zaman bitiyor?
  4. Araç Muayenesizlik cezası ne kadar?
  5. Muayene affı ne zamana kadar geçerli?
  6. Araç muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

Araç muayenesinde yapılandırma var mı?

2021 borç yapılandırma kapsaımında muayene borcu olanlar da yararlanabilecek. 9 Haziran'a kadar muayene süresi geçtiği halde araç muayenelerini yaptırmamış olanlara 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları durumunda, yeniden hesaplanacak tutara göre ödeme imkanı tanınacak.

Vergi borcu yapılandırılmış araç muayene yapılır mı?

Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçların yanında, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor. Öte yandan, araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekiyor.

Araç muayene yapılandırması ne zaman bitiyor?

Yasalara göre araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için, araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekmektedir. Aynı Kanunla bu borçlar için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurulması halinde yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.

Araç Muayenesizlik cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Muayene affı ne zamana kadar geçerli?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eklenen önergeye göre, araç muayenesi yaptırmaları gerektiği halde süresinde yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde aylık yüzde 5 gecikme faizini ödemekten kurtulacaklar.

Araç muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

GECİKİLEN HER AY İÇİN MUAYENE ÜCRETİ %5 FAZLASI İLE ALINIYOR Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5'inin 3 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor. Süre hesaplanırken de gün değil gecikilen ay dikkate alınıyor. Tahsil edilen fazla tutarların tamamı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılıyor.