Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı Türkiye'de ne kadar kalabilir?

İçindekiler:

  1. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı Türkiye'de ne kadar kalabilir?
  2. Almanyada oturum almak ne kadar sürer?
  3. Fas vatandaşı Türkiye'de ne kadar kalabilir?
  4. Çifte vatandaş olan Türkiye'de ne kadar kalabilir?
  5. Çifte vatandaşlar askere gider mi?

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Örneğin Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşı en fazla altı ay, Avusturya'daki ise 12 ay yurtdışında kalabiliyor. Özel bir durum söz konusu ise yurtdışında daha uzun bir süre kalmak da mümkün.

Almanyada oturum almak ne kadar sürer?

Eş durumundan dolayı elde edilen oturum izninin süresi 3 yıldır. 3 yılın sonunda oturma izninin süresi uzatılmalıdır. Bu üç yıllık süre evlilik birliğinin başladığı günden değil oturma izninin alındığı günden itibaren geçerlidir.

Fas vatandaşı Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatler vizeden muaftır. BURKİNA FASO: Diplomatik pasaport hamili Burkina Faso vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Çifte vatandaş olan Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye'de 730 güne kadar kalabilir.

Çifte vatandaşlar askere gider mi?

Askeralma Kanunu'nda yer alan düzenleme gereğince kişi Türk vatandaşı olup yabancı bir devletin vatandaşlığını sonradan kazanarak çifte vatandaşlık sahibi olmuş ise askerlik ödevini dövizle askerlik şeklinde yerine getirme hakkına sahiptir.