Meyve ve sebze ne demektir?

İçindekiler:

  1. Meyve ve sebze ne demektir?
  2. Sebze diye birşey var mı?
  3. Meyve ve sebze neye göre ayrılır?
  4. Sebze denince akla ne gelir?
  5. Meyva nedir TDK?

Meyve ve sebze ne demektir?

Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Sebze diye birşey var mı?

Bitkinin meyve, çekirdek ve taneli kısımlarının dışında kalan ve yenebilen kısımlarına ise sebze adı verilir. Sebzeler, genellikle meyveden daha az tatlı olurlar.

Meyve ve sebze neye göre ayrılır?

içinde çekirdeği, tohumu olan yiyecekler meyvedir. sap-kök olanlar sebzedir. yani domates meyvedir. ... misal bir kabak, patlıcan teorik olarak meyvedir. ama çiğ olarak tadı bizi cezbetmediği için pişiriyoruz. o yüzden sebze olarak kabul etmişiz.

Sebze denince akla ne gelir?

Sebze (İng: "vegetable"), bir bitkinin -eğer varsa- meyvesi haricinde yenebilen kısımlarının tamamına denir. Örneğin bazı bitkilerin gövdesi, kökleri, yaprakları yenir ve bunlar "sebze" olarak isimlendirilir.

Meyva nedir TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre doğru yazımı "meyve" şeklindedir. TDK'ya Göre Meyva Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Kelimenin doğru yazımı "meyve", yanlış yazımı ise "meyva"dır.