Yüzdeki akne nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Yüzdeki akne nasıl geçer?
  2. Inflamatuar akne nedir?
  3. Akne nasıl geçirilir?
  4. Komedonal akne nedir?

Yüzdeki akne nasıl geçer?

Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın. Bal ve limon antibakteriyel olarak çalışırken, süt cildi temizlemeye ve cildi rahatlatmaya yardımcı olur.

Inflamatuar akne nedir?

İnflamatuar akne: Küçük iltihaplanmalarla birlikte ortaya çıkan aknedir. Kistik akne: Nodüllü akne olarak da bilinir, ciltte yoğun, sert yapıların ortaya çıkmasına neden olur. Akne fulminans: Sıklıkla erkek ergenlerde görülen iltihaplı bir akne çeşididir. Çoğunlukla çene, göğüs ve sırtta ortaya çıkar.

Akne nasıl geçirilir?

Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir. Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır. Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir.

Komedonal akne nedir?

Komedonlar, ciltte bulunan kir, fazla yağ (sebum) ve ölü cilt hücreleri ile tıkanan saç kökleri dir. Komedonlar ciltte küçük, ten rengi yumrular şeklinde görünür ve hafif akne olarak kabul edilir. Bunlar iltihaplı olmayan sivilceler dir.