Tosuncuk davasi ne oldu?

İçindekiler:

  1. Tosuncuk davasi ne oldu?
  2. Tosuncuk kaç sene hapis?
  3. Mehmet Aydın kaç sene hapis yatacak?
  4. Çiftlik Bank vurgunu ne kadardı?
  5. Mehmet Aydın Tosuncuk nereli?
  6. Tosuncuk kaç sene yatar?
  7. Çiftlik Bank mantığı nedir?
  8. Çiftlik Bank Tosuncuk nereli?
  9. Tosuncuk şimdi nerede?

Tosuncuk davasi ne oldu?

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandıran ve Türkiye'ye iade edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Çiftlik Bank davasının sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada da tutuklandı.

Tosuncuk kaç sene hapis?

İnfaz Kanunu 107/4-e uyarınca maksimum 32 yıl olacak.

Mehmet Aydın kaç sene hapis yatacak?

İşeri'nin açıklamasına göre, Mehmet Aydın'ın yargılaması neticesinde mahkeme tarafından suçluluğu ispat edildiği ve hüküm verildiği takdirde 32 yıl kadar hapis yatması söz konusu.

Çiftlik Bank vurgunu ne kadardı?

Katılımcıların sisteme para ödeyerek sanal hayvanlara sahip oldukları ve kendilerine sanal ortamda alım-satım yapmak suretiyle yüksek gelir elde etme vaadinde bulunulduğu, bu şekilde işletilen sistem aracılığıyla 31 Temmuz 2016'dan bu yana toplam 1 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 9 lira toplandığı ...

Mehmet Aydın Tosuncuk nereli?

Hayatı Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. ... 'de Resmî Gazete'de yayımlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank'ın kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın infaz indiriminden yararlanamayacağı söylendi.

Tosuncuk kaç sene yatar?

'Tosuncuk' kaç yıl yatar, neden ülkeye döndü, parası kaldı mı? İsmail Saymaz, Duygu Demirdağ'la Canlı'da anlattı. “Tosuncuk, 1-2 yıla tahliye olur.”

Çiftlik Bank mantığı nedir?

Çiftlik Bank, Ponzi oyunu üzerine kurulu, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumudur. Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu ve merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktaydı.

Çiftlik Bank Tosuncuk nereli?

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı.

Tosuncuk şimdi nerede?

Kurduğu 'Çiftlik Bank' ile 2018 yılında, 1 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim oldu.