Fethi Paşa Korusu neler var?

İçindekiler:

  1. Fethi Paşa Korusu neler var?
  2. Fethi Paşa Korusu saat kaçta açılıyor?
  3. Fethi Paşa Korusu kime verildi?
  4. Sultantepe Korusu kimin?
  5. Esenlerden Fethi Paşa korusuna nasıl gidilir?

Fethi Paşa Korusu neler var?

Fetih Paşa Korusu Özellikleri İçerisinde 6 adet çocuk oyun alanı, 3 adet aletli spor alanı, 2 basket-voleybol sahası ve 2 adet süs havuzu bulunan koru Sarayburnu'ndan başlayarak Ortaköy'e kadar uzanan muhteşem bir İstanbul manzarasına sahiptir. Koru içerisinde 2 tarihi yapı bulunmaktadır.

Fethi Paşa Korusu saat kaçta açılıyor?

Fethi Paşa korusu, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün misafirlerine hizmet vermektedir. Kafe ve restaurantlarda dinlenmek ve koruyu gezmek için belirlenen çalışma saatleri ise, hafta içi ve hafta sonu da dahil olmak üzere 08:30 ile 23:00 saatleri arası olarak belirlenmiştir.

Fethi Paşa Korusu kime verildi?

İstanbul Onursal Adıgüzel, TBMM toplantısında Cengiz Holding'e satılan Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu'na değindi. Korudaki onlarca ağacın kesildiğine dikkat çeken Adıgüzel Hükûmet yetkililerine seslendi.

Sultantepe Korusu kimin?

Korunun yüzde yüzde 65'ini TMSF'den satın alan Cengiz İnşaat, geri kalan kısmını da “özelden” satın aldı. Tapu kayıtlarında koru tam .94 metrekarelik yüzölçümüne sahip.

Esenlerden Fethi Paşa korusuna nasıl gidilir?

Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız Havalimanı-Yenikapı metrosuna binerek Merter'de inip Metrobüse aktarma yapınız. Metrobüsle Altunizade durağında ininiz. Buradan Üsküdar-Çekmeköy metrosuna aktarma yapınız. Metronun Fıstıkağacı durağında indiğinizde Fethipaşa Korusu'na ulaşabilirsiniz.