60 yaş Istanbulkart nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. 60 yaş Istanbulkart nasıl alınır?
  2. 60 yaş kartı nasil alınır?
  3. Istanbul Kart 65 yaş üstü nereden alınır?
  4. 60 yaş kartı nedir?
  5. Eskişehir Belediyesi 60 Yaş Kartı Nasıl Alınır?
  6. 65 yaş kartı kaç para?
  7. Indirimli Istanbulkart ne kadar?
  8. Istanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı?
  9. Indirimli kart nasıl alinir?
  10. Yaşlılık kartı kaç yaşında alınır?

60 yaş Istanbulkart nasıl alınır?

60 YAŞ İNDİRİMLİ KARTI NASIL ALINIR? Bu kartı alabilmek için öncelikle 60 yaşınızı doldurmanız gerekiyor. Bu koşulu sağlıyorsanız yapmanız gereken nüfus cüzdanınız ve 1 adet vesikalık fotoğrafınızla beraber en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek başvuruda bulunmak.

60 yaş kartı nasil alınır?

Şahsen veya internetten ön başvuru yapan başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alır. Sistemde ücretsiz seyahat hakkına sahip Engelli Kartı veya 65 Yaş Kartı bulunan kişiler, 60 Yaş Kartı başvurusu yapamazlar.

Istanbul Kart 65 yaş üstü nereden alınır?

1-65 Yaş Kart alacak kişiler, ilk kez veya kayıp nedeniyle başvuruda bulunuyorsanız; https://bireysel.istanbulkart. istanbul/ linki üzerinden online kart başvurusu yapılabilirsiniz. 2- Yada size en yakın başvuru merkezine giderek başvuru da bulunabilirsiniz.

60 yaş kartı nedir?

Altmış yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişiler, toplu taşıma kartı ile belediyeye bağlı toplu ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanır. Not: Kart müracaatında bulunabilmeniz için 60 yaşını gün/ay/yıl olarak doldurmuş olmanız gereklidir.

Eskişehir Belediyesi 60 Yaş Kartı Nasıl Alınır?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Not: 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın yakınları da 'Kart Başvurusu Yapacak Vatandaşımızın Nüfus Cüzdanı' ile Eskart başvurusu yapabilmektedir. Not: 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın yakınları da 'Kart Başvurusu Yapacak Vatandaşımızın Nüfus Cüzdanı' ile Eskart başvurusu yapabilmektedir.

65 yaş kartı kaç para?

65 yaş kartları ücretsiz olarak verilir. Şahsen veya internetten ön başvuru yapan başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alır.

Indirimli Istanbulkart ne kadar?

Uygulamaya konulan yüzde 15'lik zamla 3,50 TL olan tam elektronik bilet 4,03 TL'ye, 1,70 TL olan öğrenci bileti ise 1,96 TL'ye çıktı. AYLIK AKBİL NE KADAR OLDU? Mavi Kart aylık abonelik ücreti 2 liraya yükselirken, öğrencilerin kullandığı İndirimli Kart aylık abonelik ücreti 50 liradan 57,50 liraya yükseldi.

Istanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı?

– Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Indirimli kart nasıl alinir?

İstanbulkart Başvuru Merkezlerine giderek, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.
  1. 1-Başvuru Formunu Doldurma.
  2. 2-Kargo ve Kart Ücreti Yatırma.
  3. 3-Başvuru Takip.
  4. 4-Kartı Teslim Alma.
  5. (Kargo seçeneği ile başvurulan kartlar İBM' lerden teslim alınamamaktadır.)

Yaşlılık kartı kaç yaşında alınır?

Altmış yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişiler, toplu taşıma kartı ile belediyeye bağlı toplu ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanır. Not: Kart müracaatında bulunabilmeniz için 60 yaşını gün/ay/yıl olarak doldurmuş olmanız gereklidir.