Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin şeyhi kimdir?

İçindekiler:

  1. Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin şeyhi kimdir?
  2. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı hangi tarikat?
  3. Üftade Hz hocası kimdir?
  4. Vakıat kimin?

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin şeyhi kimdir?

948/1541 yılında Şereflikoçhisar'da doğmuştur. Halvetiyye tarikatının bir alt sınıfına dâhil olan Bayramiyye tarikatının devamı niteliğindeki Celvetîliğin kurucusu kabul edilir. Doğru yola, Hak yoluna girmiş manasına gelen Hüdâyî mahlası, kendisine şeyhi Hz. Üftâde tarafından verilmiştir.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı hangi tarikat?

Aziz Mahmud Hüdayi (1541 Şereflikoçhisar - 1628 İstanbul), Anadolu'da yetişen velîlerden olup, Halvetiyye tarikatının kolu Celvetiyye tarikatının kurucusudur.

Üftade Hz hocası kimdir?

Bursa'nın Araplar Mahallesi'nde 1490'da dünyaya gelen Üftade Hazretleri'nin adı Mehmed, lakabı da Muhyiddin olarak biliniyor. Bursalı ünlü sufi, yazar ve halk şairi Üftade Hazretleri, tasavvuf hayatına Hızır Dede'nin müridi olarak başladı. ... Bu isim o kadar yaygınlaştı ki esas ismi unutuldu, mahlasıyla anılır oldu.

Vakıat kimin?

Tasavvuf literatüründe önemli bir yeri olan "Vâkıât" yazma geleneğinin son örneklerinden biri olan bu eser, Sefîne-i Evliyâ yazarı Hüseyin Vassâf'ın seyr u sülûkünde yaşadığı manevî tecrübelerinin birinci elden aktarımını içermektedir.