Dikey geçiş yapan bir öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Dikey geçiş yapan bir öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?
  2. Önlisanstan lisansa yatay geçiş yapılır mı?
  3. Önlisanstan yatay geçiş nasıl yapılır?
  4. DGS ile yerleşenler çap yapabilir mi?
  5. DGS ile geçiş yapan biri çift anadal yapabilir mi?
  6. 1 sınıf 1 dönem yatay geçiş yapılır mı?

Dikey geçiş yapan bir öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?

DGS ile yerleşen öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmaktadır. DGS öğrencileri sadece ilgili yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin ön lisans alanı ile tercih edebileceği yerler ve DGS Puanı dikkate alınarak uygulama yapılmaktadır.

Önlisanstan lisansa yatay geçiş yapılır mı?

(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.

Önlisanstan yatay geçiş nasıl yapılır?

Öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı geçmek istedği yükseköğretim programının taban puanı eşit ve yüksek olması durumunda yatay geçiş yapabilirler. Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur.

DGS ile yerleşenler çap yapabilir mi?

DGS ile üniversiteye yerleştim. ÇAP-YANDAL başvuru hakkım var ? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bir lisans programına kayıt yaptırmış olan öğrenciler ÇAP'a başvuramazlar.

DGS ile geçiş yapan biri çift anadal yapabilir mi?

DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılacağı ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzda yer almaktadır. Üniversitemiz Çift Ana Dal ve Yan Dal Programlarına müracaat eden adayların Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına göre Dikey geçiş yapabilecekleri Lisans Programları dışında tercih yapamayacaklardır.

1 sınıf 1 dönem yatay geçiş yapılır mı?

Soru 1 - Hangi sınıflarda öğrenim gören öğrenciler yatay geçiş yapabilmektedirler? Cevap 1 - Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.