5664 plaka sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 5664 plaka sorgulama nasıl yapılır?
  2. Trafik kazası kusur oranı nasıl öğrenme?
  3. Plaka sorgulama ücreti ne kadar?
  4. Araç Tramer kaydı nasıl sorgulanır?
  5. 5664 ne kadar ücret?
  6. Şasi numarası ile araç bilgilerine nasıl ulaşılır?
  7. Araç şasi numarası nasıl öğrenilir?
  8. Aracın model yılı nasıl belirlenir?
  9. Arabanın şase numarası başkasına verilir mi?
  10. Şase numarası paylaşmak sakıncalı mi?
  11. Şasi numarası ile neler yapılır?
  12. Arabanın şase numarası değişir mi?

5664 plaka sorgulama nasıl yapılır?

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 11 TL' dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Trafik kazası kusur oranı nasıl öğrenme?

Sigortalılar kusur oranlarını, http://www.sbm.org.tr adresindeki "Hizmetler" Menüsü altında "Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz " adımından öğrenebilirler.

Plaka sorgulama ücreti ne kadar?

Plaka sorgulama, tüm operatörler üzerinden yapılabilir. Sorgulama ücreti, 7 Türk Lirası'dır. Aracın son sahiplik, trafiğe çıkış tarihleri ve kaskolu kaskosuz gün sayısının öğrenilmesi için; ''DETAY boşluk PARCA'' yazılır ve 5664'e gönderilir.

Araç Tramer kaydı nasıl sorgulanır?

Araç Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapabilirsiniz?

  1. Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. ...
  2. Mesajı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde SMS olarak size bilgi verilir.

5664 ne kadar ücret?

Çağrı merkezinin ücretlendirilmesi ise dakika üzerinden belirlenmiş olup Turkcell ve Vodafone aboneleri için dakikası 4,25 TL, Türk Telekom ve sabit hat kullanıcıları için 4,75 TL'dir.

Şasi numarası ile araç bilgilerine nasıl ulaşılır?

SMS ile Şasi No bilgisiyle araç sorgulaması yapılabiliyor. Bu işlem bütün GSM operatörleri üzerinden 5664'e SMS yollanarak gerçekleştirilir. Bu mesajda aracın şasi numarası yazılarak araç hakkında öğrenilmek istenen bilgiler sorgulanır.

Araç şasi numarası nasıl öğrenilir?

On birinci karakterden ise aracın üretildiği fabrika anlaşılır. Geriye kalan 6 karakter ise aracımızın seri numarasıdır. Aracımızın Şasi Numarasını Nasıl Öğrenebiliriz? Genelde şoför tarafında bulunan camın sol alt köşesinde ve/veya yine şoför kapısının iç kısmında plaka veya etiket şeklinde yer alır.

Aracın model yılı nasıl belirlenir?

a) Model yılı, aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde, MARTOY'un 18 inci, TORTOY'un 8 inci ve MOTOY'un 7 nci maddesine göre, araç sevke hazır hale geldiğinde imalatçı tarafından düzenlenen uygunluk belgesinin imzalandığı tarih esas alınarak belirlenir.

Arabanın şase numarası başkasına verilir mi?

İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin.

Şase numarası paylaşmak sakıncalı mi?

Tramerden sağlıklı sorgulama yapmak için şasi ve motor no lazım, özellikle kaskodan değişen parçaları görmek için. Bence paylaşılmasında sakınca yok, kayıtlar artık elektronik ortamda eskisi gibi motor ve şasi no'nun kopyalanması çok zor.

Şasi numarası ile neler yapılır?

Diğer adı VIN (Vehicle İdentification Number) yani araç tanımlama numarası olan şasi numarası, araç hasar durumundan, uygun yedek parça bulmak için, trafik ve kasko yaptırmaktan plaka işlemlerine kadar pek çok alanda kullanılır.

Arabanın şase numarası değişir mi?

şasi numarası hasarlı aracınki ile değiştirilir. artık o çok löküs araç istenilen ismin olur. bu işe change denir, araçlara da change araçlar denir.