Polis yeşil pasaport nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Polis yeşil pasaport nasıl alınır?
  2. Babası memur olan yeşil pasaport alabilir mi?
  3. Memur çocuğu yeşil pasaport kaç yaşına kadar?
  4. Devlet memuru çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?
  5. Hangi derecedeki memurlar yeşil pasaport alabilir?
  6. Yeşil pasaport kaç yaşına kadar erkek?
  7. Memur yeşil pasaport kaç yıllık memura verilir?
  8. Memur yeşil pasaport alabilir mi?
  9. Yeşil pasaport için kadro derecesi mi maaş derecesi mi?

Polis yeşil pasaport nasıl alınır?

Derecenin bir düşmesi için her derecede 3 sene kalmak gerekmektedir. 9/1 ile göreve başlayan memur önce 9/2 sonra ise 9/3 olacak ve daha sonra 8/1 olarak 1 derece düşecektir. Bu hesaba göre normal bir polis memuru 15 yıl görevine devam etmesi durumunda 3. dereceye ulaşarak Yeşil Pasaport almaya hak kazanıyor.

Babası memur olan yeşil pasaport alabilir mi?

Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Memur çocuğu yeşil pasaport kaç yaşına kadar?

18 yaşın altında öğrenci olmasa da pasaport başvurusu yapılabilmektedir. 18 yaşını geçmiş ve engeli olan çocuklar için pasaport talep edilirken Sağlık Kurulu Raporu da verilmelidir.

Devlet memuru çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?

5682 sayılı Pasaport Kanununa göre; -Kadrosu birinci, ikinci veya üçüncü derecede olan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine, ... Yeşil pasaport alma hakkına sahip olan kamu çalışanları ile emeklilerinin, 18 yaşından küçük çocukları yeşil pasaport kullanabiliyor.

Hangi derecedeki memurlar yeşil pasaport alabilir?

Emekli keseneklerine esas alınan derecelerine göre yeşil pasaport alabilecek olanlar Devlet memurları değil, emeklilik bakımından Emekli Sandığına tabi olan veya yeni sistemde 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamında bulunan sözleşmeli personeldir.

Yeşil pasaport kaç yaşına kadar erkek?

18 yaşından büyük erkek ve kız çocukları anne veya babalarının yeşil yada gri pasaport haklarından bekar olmaları, gelir getiren bir işte çalışmamaları, hak sahibi anne babalarıyla birlikte ikamet etmeleri ve öğrenci olduklarını belgelemeleri halinde 25 yaşına kadar faydalanabilecekler.

Memur yeşil pasaport kaç yıllık memura verilir?

Yeşil pasaport devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine verilirken; bordo pasaport için devlet çalışanı olma şartı aranmaz. Yeşil pasaport en çok 5 yıl süre ile verilirken, bordo pasaportu 10 yıl süre ile alabilirsiniz.

Memur yeşil pasaport alabilir mi?

Emekli keseneklerine esas alınan derecelerine göre yeşil pasaport alabilecek olanlar Devlet memurları değil, emeklilik bakımından Emekli Sandığına tabi olan veya yeni sistemde 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamında bulunan sözleşmeli personeldir.

Yeşil pasaport için kadro derecesi mi maaş derecesi mi?

Madde hükmüne göre Devlet memurlarının yeşil pasaport alabilmesi için unvanlarına bakılmaksızın kadrolarının 1, 2 veya 3. dereceli kadro olması zorunludur.