MEB adaylık kaldırma sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. MEB adaylık kaldırma sınavına kimler girebilir?
  2. AKS nedir öğretmenlik?
  3. Adaylık Kaldırma sınav ücreti nasıl yatırılır?
  4. Adaylık Kaldırma Sınavı 2021 ne zaman?
  5. MEB aks nedir?
  6. Adaylık Kaldırma sınavı ücreti nereye yatırılır?
  7. AKS Sınav ücreti ne kadar 2021?

MEB adaylık kaldırma sınavına kimler girebilir?

Sınava girecek aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu); a. Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, b. Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları, c. Sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları, gerekmektedir.

AKS nedir öğretmenlik?

AKS sınavı, ataması yapılan öğretmenlerin 1 yılı tamamlamasıyla birlikte katılım gösterdiği sınavdır. Öğretmenler, herhangi bir başvuru alınmaksızın, giriş belgeleri düzenlenerek sınava dahil edilir.

Adaylık Kaldırma sınav ücreti nasıl yatırılır?

Sınav ücreti olan 140 TL' yi; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile yatırılabiliyor.

Adaylık Kaldırma Sınavı 2021 ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapılan adaylık kaldırma sınavı için beklenen gün geldi. Adaylar sınav giriş belgelerine https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek. AKS NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA? AKS sınavı, 5 Eylül 2021 Pazar Günü Saat 10.00'da yapılacak.

MEB aks nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, aday öğretmenliklerinin kaldırılması yani asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapmaktadır. Bu sınava adaylık kaldırma sınavı yani AKS adı verilmektedir. Adaylık Kaldırma Sınavı yani AKS, her sene 81 il merkezinde tek sınavda yapılır.

Adaylık Kaldırma sınavı ücreti nereye yatırılır?

Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile "MEB ADAY ÖĞRETMENLERİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU) AKS" adı altında 06-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında yatıracaklar.

AKS Sınav ücreti ne kadar 2021?

Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak KDV dâhil 140 (yüzkırk)TL' yi; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin 'Kurumsal Tahsilât Programı' aracılığı ile T.C.