Matematik bölümü formasyon nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Matematik bölümü formasyon nasıl alınır?
  2. Fen Fakültesi Matematik Bölümü Nedir?
  3. Matematik Öğretmeni ne yapar?
  4. Ilköğretim matematik öğretmenliği kaç kişi atanacak?

Matematik bölümü formasyon nasıl alınır?

Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.

Fen Fakültesi Matematik Bölümü Nedir?

Matematik bölümü üniversitelerin Fen Bilimleri ve Mühendislik fakültelerinde yer almaktadır. ... Matematik bölümü öğrencileri gerçek analiz, istatistik, olasılık, geometri, denklemler, sayılar teorisi gibi birçok alanda eğitim görmektedirler. Bu bölümden mezun olanlar iş imkânları daha geniştir.

Matematik Öğretmeni ne yapar?

Matematik öğretmenleri, öğrencilerine matematikte genel veya özel konularda eğitim vermek için ders planları oluşturan kişilerdir. Bölüm sayısal yoğunluklu olarak eğitim verir. ... Ayrıca, okul yılı boyunca öğrencilerin ilerlemesini ve yeteneklerini de değerlendirirler.

Ilköğretim matematik öğretmenliği kaç kişi atanacak?

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801, İngilizce öğretmeni ataması 1739, Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518, İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701 olarak verildi.