İşsizlik ödeneği kaldığı yerden devam eder mi?

İçindekiler:

  1. İşsizlik ödeneği kaldığı yerden devam eder mi?
  2. İşsizlik maaşı nasıl kesilir?
  3. Işsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?
  4. Işsizlik maaşı geri ödemesi var mı?
  5. Işe başlayınca işsizlik maaşı otomatik kesilir mi?

İşsizlik ödeneği kaldığı yerden devam eder mi?

Bunlardan ilki sigortalı işsiz, maaş aldığı sırada işe girmesi durumunda kanunun ön gördüğü şartlar yerine getirilmeden (son gün ve çıkartılması) tekrardan işsiz kalması durumunda hak etmiş olduğu işsizlik maaşı kaldığı yerden devam eder ve bu süre doluncaya kadar almaya devam ederler.

İşsizlik maaşı nasıl kesilir?

İŞKUR tarafından; önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden veya kabul etmesine karşın devam etmeyen ve haklı bir nedene dayanmaksızın yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyenlerin ödenekleri kesilir.

Işsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?

İşsizlik maaşı almaktayken, maaşın süresi dolmadan sigortalı işe giren kişinin işsizlik maaşı kesilir. Bu kişinin işsizlik maaşı almak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde, daha önceden hak edilen işsizlik maaşı süresi dolduruluncaya kadar işsizlik maaşı ödenir.

Işsizlik maaşı geri ödemesi var mı?

İşsizlik sigortası primleri tüm sigortalılar, işveren ve devletçe ödenir. ... İşsizlik maaşı nafaka borçları dışında haczedilemez ve başkasına devredilemez. Sigortalının kusuru sebebiyle yapılan fazla ödemeler yasal faiziyle geri alınır. Ölen sigortalı işsizlere ilişkin fazla ödemeler geri alınmaz.

Işe başlayınca işsizlik maaşı otomatik kesilir mi?

Bir çalışan işsizlik maaşı aldığı sırada yeni bir işe başlarsa, bu noktada çalıştığı yer tarafından kanunen şartların sağlanması gerekmektedir. Şartlar gerçekleşmeden tekrardan işsiz durumda kalması durumunda kişi kaldığı yerden aynı şekilde işsizlik maaşı alabilir.