Adli hakim kim olabilir?

İçindekiler:

  1. Adli hakim kim olabilir?
  2. Adli yargı nedir tanımı?
  3. Icra mahkemesi hangi davalara bakar?
  4. Adli yargı hukuk mahkemeleri nelerdir?
  5. 2021 hakim savcı mulakatı ne zaman?

Adli hakim kim olabilir?

2020-Adli Yargı Sınavına; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1985 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir.

Adli yargı nedir tanımı?

Diğer bir tanıma göre adli yargıİdari yargının görev alanı dışında kalan ve genel olarak hukuk mahkemelerinin özel hukuk alanındaki yargısal faaliyetleriyle ceza yasalarına göre suç sayılan fiiller hakkında devletin cezalandırma yetkisini kullanması ile ilgili faaliyetleri”ni kapsar.

Icra mahkemesi hangi davalara bakar?

İhalelere fesih karışması, iflas ya da icraya yönelik suçlar gibi konularda icra ceza mahkemesi görevlidir. Bunlarından dışında hacizler, iflas, konkordato başvurularının incelenmesi ve taşınmazlar için teslim işlemleri gibi konularda da icra ceza mahkemeleri görevlidir.

Adli yargı hukuk mahkemeleri nelerdir?

Adli yargı ilk derece hukuk mahkemelerinden genel mahkemeler asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemeleridir. Özel mahkemeler ise asliye ticaret mahkemesi, iş mahkemesi, aile mahkemesi, icra mahkemesi, kadastro mahkemesi, tüketici mahkemesi ile fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesidir.

2021 hakim savcı mulakatı ne zaman?

Toplantının gündemini, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 9/A maddesi uyarınca 29 Mart-01 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İdari Hâkim Adaylığı mülakatında, 0-7 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Mülakatında ve 08 Nisan- ...