SPK Yetki Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SPK Yetki Belgesi nasıl alınır?
  2. SPK lisans belgesi nedir?
  3. SPK Temel Düzey lisans belgesi ne işe yarar?
  4. Hisse SPK onayından kaç gün sonra bölünme olur?
  5. SPK halka arz başvuruları ne zaman sonuçlanır?

SPK Yetki Belgesi nasıl alınır?

SPK Lisansı alınabilmesi için,
  1. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı için en az 2 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması,
  2. Diğer tüm lisans türleri için ise 4 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, gerekmektedir.

SPK lisans belgesi nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslama sınavı tek bir sınavdan ibaret olmayıp lisans almak için gerekli farklı konuları kapsayan bir sınavlar bütünüdür. ... Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyenlerin (Bankalar, Aracı Kurumlar gibi) girmesi gerekli olan bir sınavdır.

SPK Temel Düzey lisans belgesi ne işe yarar?

SPK Lisanslama Belgesi; Banka ve aracı kurumlarda çalışmaya başlamak ve kolayca iş bulmak için SPK Düzey-1 Lisans Belgesi, banka ve aracı kuruluşlarda iş bulmak ve söz konusu kurum ve kuruluşlarda yükselmek ve üst yönetici olmak için SPK Düzey 2 veya 3 Lisans Belgesi, kredi değerleme sahasında ve raiting şirketlerinde ...

Hisse SPK onayından kaç gün sonra bölünme olur?

Bölünme süreci nasıl sonlanır? Bölünme süreci, Kolaylaştırılmış Usulde Bölünme söz konusu ise Kolaylaştırılmış Usulde Bölünmeye İlişkin Tescil Tarihi'nin bildirildiği gün sonunda, değilse ilgili genel kurul sürecinin sonlanmış olması kaydıyla Pay Dağıtım Tarihi+1 iş günü gün sonunda sonlanır.

SPK halka arz başvuruları ne zaman sonuçlanır?

Halka arz süreci şirketten şirkete veya piyasa koşullarına göre farklılık göstermekle birlikte, söz konusu süreç genel olarak 3-12 ay arasında değişebilmekte, bazı şirketler bu süreç daha da uzun olabilmektedir.