2021 YKS sonuçları nasıl olur?

İçindekiler:

  1. 2021 YKS sonuçları nasıl olur?
  2. YKS sıralama neye göre?
  3. Sıralama neye göre?
  4. YKS yerleştirme sonuçları nasıl?
  5. KPSS taban puanları neye göre belirleniyor?
  6. Öğretmen atama puanları neye göre belirlenir?

2021 YKS sonuçları nasıl olur?

YKS 2021 sonuç sorgulama Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YKS sıralama neye göre?

Yani bölüme en son giren kişinin belirtilen puan türünde kaçıncı sırada olduğunu ifade eder. Puanların asıl amacı sizi yaklaşık 2 milyondan fazla kişi arasında sıralamaktır. Yani sınavda ne kadar yüksek puan alırsanız diğer adaylara göre o kadar önlerde olursunuz.

Sıralama neye göre?

NTV Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, taban puanı ve başarı sıralamasını anlatıyor. Üniversitelerin taban puanları ve başarı sıraları önceki sene söz konusu bölümlere en son sıradan giren öğrencilerin aldığı puana göre belirlenir. Yani bunları okullar değil önceki sene tercih yapan adaylar belirler.

YKS yerleştirme sonuçları nasıl?

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KPSS taban puanları neye göre belirleniyor?

ÖSYM KPSS taban puanlarını belirlerken o atama döneminde yapacağı alım sayısının 2-3 katı kadar bir adayı kapsayacak sayıyı belirliyor ve ona göre taban puanlarını belirliyor.

Öğretmen atama puanları neye göre belirlenir?

CEVAP: Bu konuda belirleyici olan o alandaki öğretmen sayısı. Genelde tespit edilen kontenjanın dört katı aday belirlenerek sonuncu adayın puanı taban puan olarak açıklanıyor. Ama bazı alanlarda bırakın dört katını, kontenjan kadar aday bulunamıyor. Bu yüzden puanlar düşüyor.