Ben neden olur?

İçindekiler:

  1. Ben neden olur?
  2. Kahverengi ben neden olur?
  3. Kırmızı et benleri neden çıkar?
  4. Ben zararlı mı?

Ben neden olur?

Doğuştan gelen benler genetik bir yatkınlık nedeniyle oluşabilmektedir. Fakat benler ciltte sonradan da oluşabilmektedir. Özellikle açık tenli kişilerde sonradan ben oluşumu daha yaygın olarak görülmektedir. Sonradan oluşan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşmaktadır.

Kahverengi ben neden olur?

Benlerin bazı araştırmacıların söylemiyle güneş ışınlarının etkisiyle çıktığı yolundadır. Güneş ışınları; etkileyerek benlerin koyulaşmasına ve çoğalmasına etki edebilmektedir. Ciltte oluşan ve gelişen bu benler; güneşin zararlı ışınları ile kanserleşme riski taşıyabilecek boyuta gelmesine etken olabilmektedir.

Kırmızı et benleri neden çıkar?

Tam olarak oluşum nedeni bilinmeyen ancak kalıtsal yatkınlık, hamilelik, doğum kontrol ilaçları kullanımı gibi hormonal değişimlerin kırmızı benlere neden olabildiğine dikkat çeken Dr. Erdoğan, çok nemli ya da çok sıcak havanın da bu benlerin gelişiminde etken olabildiklerini ifade etti.

Ben zararlı mı?

Genelde benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, oysa benin tamamının vücuttan atılmasının bir zararı bulunmuyor. Ama ben, vücut üzerinde dururken kesilir, koparılır ya da takılıp düşme gibi nedenlerden dolayı koparsa, bu tehlikelidir.