Karbonlu Isı Yalıtım Levhası Nedir?

İçindekiler:

  1. Karbonlu Isı Yalıtım Levhası Nedir?
  2. XPS nedir nerelerde kullanılır?
  3. EPS Nedir Nerelerde Kullanılır?
  4. Polistren köpük ne demek?
  5. Expande polistren köpük nedir?

Karbonlu Isı Yalıtım Levhası Nedir?

Karbonlu EPS ısı yalıtım levhası, genleştirilmiş (Expande) Polistrenden üretilmiş gri renkli karbon takviyeli EPS strafor ısı yalıtımı levhasıdır. İçeriğindeki "grafit" yardımıyla ısı enerjisinin ışıma yolu ile yayılmasını engeller. Siyah rengini veren bu grafit katkıdır.

XPS nedir nerelerde kullanılır?

Endüstride, sandviç çatı ve cephe panellerinde, frigorik kamyon kasalarında, soğuk hava depolarında, acil durum barakalarında, şantiye ve askeri amaçlı korunma ünitelerinde, doğrama sistemlerinin camsız bölümlerinde, ısı yalıtımlı sandviç ara bölme duvarlarında, besi çiftliklerinde kullanılabilir.

EPS Nedir Nerelerde Kullanılır?

EPS Nerelerde Kullanılır?

  • Binalarda duvarların ısı yalıtımında,
  • Binalarda eğimli ve teras çatıların ve teras bahçelerin ısı yalıtımında,
  • Binalarda döşemelerin ısı yalıtımında,
  • Binalarda çıkmaların ısı yalıtımında,
  • Binalarda tavanların ısı yalıtımında,
  • Binalarda yüzer döşemelerde darbe sesi yalıtımında,

Polistren köpük ne demek?

Polistiren petrolden elde edilmekte olan ve genellikle “PS” kısaltması kullanılarak anılan bir yalıtım malzemesidir. ... Ayrıca soğutulduktan sonra son derece serti parlak ve kırılgan olan bir yapıya sahip olan polistiren köpük, yalıtım malzemeleri arasında en uygun ve ekonomik olan malzemedir.

Expande polistren köpük nedir?

Expande Polistren (EPS – Genleştirilmiş Polistren), petrolden elde edilen, köpük halinde, termoplastik, kapalı gözenekli, beyaz renkli bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS'nin hammaddesi polistirenin, pentan gazı ile şişirilmesi ile elde edilir.