Bütünleme sınavı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Bütünleme sınavı nasıl hesaplanır?
  2. AA BB CC kac puan?
  3. Çan eğrisi nasıl geçilir?
  4. Üniversitede çan nasıl hesaplanır?
  5. Üniversite harf notu neye göre belirlenir?
  6. Çan eğrisi ortalamayı etkiler mi?
  7. DD geçer mi kalır mı?
  8. Selçuk Üniversitesi DD geçer mi?

Bütünleme sınavı nasıl hesaplanır?

Bütünleme Nedir? Bütünleme yukarıda 32 + 54 = 86 olarak hesapladığımız sınav ortalamalarının, üniversitenin belirlediği puanın altında kaldığınızda gireceğiniz sınavların adıdır.

AA BB CC kac puan?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
BA85-893.

Çan eğrisi nasıl geçilir?

Sistemin işleyişi o şekildedir. Aynı şekilde de o dersten 90 üstü alanların ise AA alması beklenir. Ancak dersin ortalama puanı 80 olunca bu durumda normalde 65 – 75 aralığında CC alması gereken öğrenciler Çan Eğrisi sistemine göre 80 puan alınca CC alırlar.

Üniversitede çan nasıl hesaplanır?

Notları belirlemede sınıf ortalaması ve notların standart sapması çan eğrisini hesaplamak için kullanılır. Önce öğrencilerin aldıkları notların ortalaması alınır. Ardından birkaç istatiksel işlem ardından tüm notların değişim aralığı belirlenir. Hesaplamalara göre de artış-azalış miktarları teyit edilir.

Üniversite harf notu neye göre belirlenir?

Vize ve finalden almış olduğunuz notların genel olarak vizeden aldığınız notun %40 ı ile finalden aldığınız notun %60 ının ortalaması alınarak o dersteki başarı durumunuz çan sistemine göre hesaplanır ve harf notu alarak belirlenir.

Çan eğrisi ortalamayı etkiler mi?

Çan eğrisi hesaplanırken, Vizeler ve finalin %lik ortalaması alınır. ... Yani vize %40 Finalde %60 etkiliyorsa; vizeden aldığınız not 50 diyelim. finalden aldığınız notta 80 diyelim.

DD geçer mi kalır mı?

Şartlı Geçme Nedir? Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

Selçuk Üniversitesi DD geçer mi?

Öğrencilerin kültür ve ortak zorunlu derslerden DC ve DD notları ile başarılı sayılabilmeleri için dönem ağırlıklı not ortalamalarının en az 2,00 olması gerekir. Aksi takdirde bu dersleri tekrar ederler. Anasanat dalı ve yardımcı sanat dalı derslerinden şartlı geçiş yoktur.