Ya Vedud Ya Vedud ya zel arşil Mecid ne demek?

İçindekiler:

  1. Ya Vedud Ya Vedud ya zel arşil Mecid ne demek?
  2. Ye Vedud ne demek?
  3. Ya Vedudu ne demek?
  4. Ya Camii ne demek?
  5. Ya kaviyy ne anlama gelir?
  6. Kerim ne demek Allah'ın ismi?

Ya Vedud Ya Vedud ya zel arşil Mecid ne demek?

Anlamı : Ey Vedûd! Ey yüce arşın sahibi! Ey kainatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi!

Ye Vedud ne demek?

Allah'ın Vedûd İsminin Anlamı Vedûd, çok şefkatli, muhabbetli, sâlih kullarını çok seven ve onlarca çok sevilen, onları rahmet ve rızâsına erdiren; sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya yegâne lâyık olandır. Sevgi ve dostluk hissini yaratandır.

Ya Vedudu ne demek?

El-Vedu esması aslında Allah'ın iki farklı sıfatını temsil eden bir isimdir. Bu manada El-Vedud ile Allah'ın çok seven hem de en çok sevilmeye layık olan olduğu vurgulanmaktadır. Allah (cc), salih amel işleyen kullarını sevmekte ve onlardan razı olmaktadır.

Ya Camii ne demek?

EL-CÂMİU; Kıyamette insanları bir araya toplayan, cem eden, istediğini istediği zaman ve istediği şekilde toplayan anlamına gelmektedir. Allah, bütün faziletleri ve güzel nitelikleri kendinde toplamıştır. ... Kıyamet günü bütün insanları huzurunda toplayacak olan, zalim ile mazlumu bir araya getirecek olan O'dur.

Ya kaviyy ne anlama gelir?

El-Kaviyy (c.c.) esmasının Anlamı: Her şeye gücü yeten sınırsız kudret sahibi, asla yorgunluğa ve zaafa uğramayan, kayıtsız şartsız her şeye kadir olan, güç ve kuvveti sonsuz olan demektir. Pek Kuvvetli.

Kerim ne demek Allah'ın ismi?

Esmaül Hüsna da yer alan Allah'ın en güzel sıfatlarından biri de El-Kerim olmaktadır. ... Arapça “ krm” kökünden gelen “karim” kelimesi “kerim” haline dönüşmüştür. Cömert olan, yüce gönüllü ve kerem sahibi demektir. El-Kerim esmasının ebced değeri ve zikir sayısı 270 olarak bilinmektedir.