Adetliyken ne yapılmaz dinen?

İçindekiler:

  1. Adetliyken ne yapılmaz dinen?
  2. Adetliyken hangi dualar okunur Fetva Meclisi?
  3. Kadın hayızlı iken Fatiha okunur mu?
  4. Reglken ağda yapmak günah mı?

Adetliyken ne yapılmaz dinen?

Adetli kadının Kuran-ı Kerim okumaları ve namaz kılmaları yasaktır. Temizlendikten sonra namazlarını kaza etmek gerekmez. Oruç tutmaları yasaktır. Ancak, oruç tutamadıkları zamanın kazalarını yapmaları gerekir.

Adetliyken hangi dualar okunur Fetva Meclisi?

adet olan kadınların veya cünüplerin, Kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salat ve selam getirmelerinde hiçbir mahzur yoktur. Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirler.

Kadın hayızlı iken Fatiha okunur mu?

Adetliyken kuranın yasakladığı tek şey cinsel ilişkiye girmektir. Adetliyken Fatiha okunur mu? : Fatiha dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.

Reglken ağda yapmak günah mı?

Adet döneminde ağda yapmak zararlı değildir ve sakıncası yoktur. Bununla birlikte, vücutta üretilen prostaglandin hormonunun regl döneminde yüksek seviyelerde olması, ağdayı daha acılı hale getirebilir. ... Adet döneminde ağda yapmak günah değildir ve sağlığa herhangi bir zararı yoktur.