Saksıda mandalina ağacı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Saksıda mandalina ağacı nasıl yetiştirilir?
  2. Mandalina nasıl çoğalır?
  3. W Murcott ne zaman ekilir?
  4. Mandalinalar ne zaman çiçek açar?
  5. Bir mandalina ağacı kaç kilo verir?

Saksıda mandalina ağacı nasıl yetiştirilir?

Çimlendirme için temin ettiğiniz çekirdekli mandalinaların çekirdeklerini güzelce ayıklayın ve bir kenara ayırın. Bir kağıt havluyu güzelce nemlendirip mandalina çekirdeklerini bu kağıt havlunun içine koyun ve nemli kağıt havluyu katlayarak bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirin. Bu şekilde en az 2-3 gün bekletin.

Mandalina nasıl çoğalır?

Mandalina bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan mandalina en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

W Murcott ne zaman ekilir?

W. MURCOTT MANDALİNA FİDANI ÖZELLİKLERİ
Menşei :İspanya
Çekirdek Sayısı :1 - 8
Puflaşma :
Olgunlaşma / Hasat :Şubat - mart
Periyodisite :Az
8 satır daha

Mandalinalar ne zaman çiçek açar?

Genel itibariyle uygun koşullar sağlandığında mandalina bitkisi sonbahar mevsiminde çiçek açan bir bitkidir. Akdeniz Bölgesi'nde sonbahar ve kış aylarında bol bol mandalina çiçeklerine rastlanır ve beyaz renktedirler. Zamanla bu çiçekler de meyveye dönüşmektedir.

Bir mandalina ağacı kaç kilo verir?

Seferihisar, Gümüldür, Karaburun mandalinanın en fazla yetiştiği bölgeler. İyi bir arazide 1 dönüme 40 ağaç dikilebiliyor. İyi bakımda her ağaç 100 kg mandalina verebiliyor. Mandalina bahçesinde dal üzerinde iken tüccara satılıyor.