Barkod No e-devlet nedir?

İçindekiler:

  1. Barkod No e-devlet nedir?
  2. Barkod numarası kaç haneli?
  3. Elektronik belge doğrulama nasıl yapılır?
  4. EBYS belge doğrulama nasıl yapılır?

Barkod No e-devlet nedir?

Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. ... Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Barkod numarası kaç haneli?

EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır. Sadece nümerik ve 13 haneden oluşur. İlk üç hanesi firma kodu, sonraki dört hanesi firma kodu, sonraki beş hanesi ürün kodu ve son karakter kontrol karakteridir.

Elektronik belge doğrulama nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan tüm barkodlu belgeleri burada doğrulayabilirsiniz. Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. Ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulaması ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.

EBYS belge doğrulama nasıl yapılır?

EBYS'de oluşturulan kurum dışı ve kurum içi yazıların EBYS'de sunulan belge doğrulama özelliği ile geçerli bir belge olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Belge doğrulama yapılabilmesi için oluşturulan yazıların alt bölümünde görünen "Kare Kod" veya "Belge Doğrulama Kodu" kullanılabilir.