Haber sunan spikerleri ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Haber sunan spikerleri ne kadar maaş alıyor?
  2. Haber spikerleri ne iş yapar?
  3. Spor yorumcuları ne kadar ücret alıyor?
  4. Haber spikerine ne denir?
  5. Rıdvan Dilmen TRT Spor ne kadar kazanıyor?

Haber sunan spikerleri ne kadar maaş alıyor?

Az izlenen ulusal kanallarda spiker maaşları 5-10 bin TL arasındadır. Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT 1, HaberTürk, CNN Türk, NTV gibi büyük kanallarda ana haber spikeri maaşları 20 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir.

Haber spikerleri ne iş yapar?

Spiker kelimesi, İngilizce speaker kelimesinden gelmekte olup, haber spikeri; haber sunan kişi anlamında kullanılmaktadır. Haber spikeri, güncel bilgi ve haberleri radyo, televizyon veya web yayınları aracılığıyla kamuya aktarmakla sorumludur.

Spor yorumcuları ne kadar ücret alıyor?

NTV Spor'da Sergen Yalçın yıllık 400 bin YTL, partneri Hakan Ünsal ise 300 bin YTL kazanıyor. Şansal Büyüka ile Lig TV'de Maraton'a çıkan Erman Toroğlu'nun yıllık ücreti 500 bin dolar. Ahmet Çakar, Show TV'deki 6 Pas için yıllık 350 bin YTL alıyor.

Haber spikerine ne denir?

Spikere (bu kelimenin aslıolup İngilizcedir) yerine göre anonsör, yorumcu ve takdimci de denir. ... Radyo ve televizyon kurumları da dinleyici ve seyircilerin bir spor müsabakasını, bir töreni daha iyi izleyebilmeleri için takdimci spikerlerden yararlanırlar.

Rıdvan Dilmen TRT Spor ne kadar kazanıyor?

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu “Şirin Payzın İle Sözüm Var” programına katılan yorumcu Rıdvan Dilmen, TRT'den aylık 710 bin TL, yıllık 8,5 milyon TL maaş aldığı iddialarına yanıt verdi.