Alın ve kaş ortasında neden sivilce çıkar?

İçindekiler:

  1. Alın ve kaş ortasında neden sivilce çıkar?
  2. Burunda çıkan sivilceler ne anlama gelir?
  3. Kaşta niye sivilce çıkar?
  4. Karaciğer yağlanması sivilce yapar mı?

Alın ve kaş ortasında neden sivilce çıkar?

Cildini düzenli temizlememek ve yağlı beslenmek de alın ortasındaki sivilcelerin nedeni olarak karşımız çıkar. Kaş çevresinde çıkan sivilcelerin sebebini de tahmin etmek zor olmamalı. Kaş ürünleri kullanmak ve temizlememek, iple, ağdayla kaş almak gibi faktörler kaş çevresinde sivilceye sebep olabilir.

Burunda çıkan sivilceler ne anlama gelir?

Burun ve dudak üzerinde çıkan sivilceler; kan dolaşımından ve hazımsızlıktan kaynaklanır. Sürekli olarak burun üzerinde sivilce çıkması, damarlarda ve dolaşımda sorun olduğunun sinyallerini verir. Dolayısıyla kalp, dalak, tansiyon veya akciğer hastalıkları da beraberinde gelir.

Kaşta niye sivilce çıkar?

İki kaşın ortasında çıkan sivilce(karaciğer problemi): Bu alanda çıkan sivilceler, karaciğerdeki yağlanmaya işaret ediyor olabilir. Aynı zamanda bu alanda çıkan sivilce, vücudunuzda alerjik problemler olduğunun sinyallerini veriyor olabilir. Bu nedenle, beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

Karaciğer yağlanması sivilce yapar mı?

Bedenimizde pek çok rahatsızlığın sebebi gibi sivilcenin sebebinin de karaciğer yağlanması olduğuna dair yanlış bir bilgi vardır. Sivilce problemi yaşayan kişiler arasında sık sık dolaşan bu bilgi maalesef doğru bir bilgi değildir çünkü karaciğer yağlanması zannedildiği gibi sivilceye sebep olmaz.