Tüp mide ameliyatı hangi durumlarda yapılmaz?

İçindekiler:

  1. Tüp mide ameliyatı hangi durumlarda yapılmaz?
  2. Hangi hastalar tüp mide ameliyatı olamaz?
  3. Mide kucultme ameliyati kac kilodan basliyor?
  4. Mide ameliyatı Tehlikeli midir?

Tüp mide ameliyatı hangi durumlarda yapılmaz?

Vücut kitle indeksi 35 ve altında olan kişilere yapılamaz. Hormon bozukluğuna bağlı obezite gelişen hastalara yapılmaması gerekir. Psikolojik bozukluğu olan ve psikiyatri doktorunun önermediği kişilere yapılmamalıdır.

Hangi hastalar tüp mide ameliyatı olamaz?

“Asla yapılamaz” denilen hasta kitlesi var mı? Vücut kitle indeksi 35 ve altında olan kişilere yapılamaz. Hormon bozukluğuna bağlı obezite gelişen hastalara yapılmaması gerekir. Psikolojik bozukluğu olan ve psikiyatri doktorunun önermediği kişilere yapılmamalıdır.

Mide kucultme ameliyati kac kilodan basliyor?

Tüp mide ameliyatı; İleri derece obez olan kişiler (yani Vücut kitle İndeksi 40 kg/m²'nin üzerinde olanlar), 35-40 arası vücut kitle indeksine sahip olup aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet vb. rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur.

Mide ameliyatı Tehlikeli midir?

Tehlikeli midir? Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (muz mide-mide küçültme) kilo vermede yüzde 60 başarılı bir yöntemdir. Bu ameliyatın uzun vadede hiçbir zararı olmamaktadır. Eğer hasta diyetine dikkat etmezse kilo vermede zorluklar yaşayabilir, beslenme zorluklarıyla karşılaşabilir, hatta kilo da alabilirler.