Karadeniz usulü kavurma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karadeniz usulü kavurma nasıl yapılır?
  2. Et kavurma nasil yumuşak olur?
  3. Rize Kavurmasi nasıl yapılır?
  4. Evde Rize kavurma nasıl yapılır?

Karadeniz usulü kavurma nasıl yapılır?

Karadeniz Usulü Rize Kavurma Hazırlanışı: Kavrulmuş ete, üzerini geçmeyecek kadar su ve tuzun ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kavurmanın demlenmesini bekleyin. Ayrı bir tavaya aldığınız tereyağı kızdırın ve içine arpacık soğanları katın. Kavurduğunuz soğanların rengi atınca altını kapatın ve kavurmanıza ekleyin.

Et kavurma nasil yumuşak olur?

Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.

Rize Kavurmasi nasıl yapılır?

İlk olarak hayvanın kaburga eti, iç yağ ve ayçiçek yağı 1.5 saat kısık ateşte pişirilir. Et suyu çektikten sonra yavaş yavaş kavrulur. Et kavrulduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar tuz ve su eklenir. Kabın kapağı kapalı tutularak kavurmanın demlenmesi beklenir.

Evde Rize kavurma nasıl yapılır?

Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.