Karara çıkmış dosya ne zaman tebliğ edilir?

İçindekiler:

  1. Karara çıkmış dosya ne zaman tebliğ edilir?
  2. Yargıtaydan dönen dosya tekrar itiraz edilir mi?
  3. Yargıtay kararı bozduktan sonra ne olur?
  4. Temyiz edilen dosya bozulursa ne olur?
  5. Istinaftan sonra temyiz ne kadar sürer?
  6. Kaç kere temyiz hakkı var?
  7. Boşanma davası temyize giderse ne kadar sürer?
  8. Mahkemede temyiz ne demek?
  9. Boşanma davaları Istinaftan sonra Yargıtaya gider mi?
  10. Istinaftan sonra dosya nereye gider?
  11. Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?
  12. Istinaf mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?
  13. Bölge idare mahkemesi kesin kararları temyiz edilebilir mi?
  14. Istinaf edilmeyen karar temyiz edilir mi?
  15. Bölge adliye mahkemesi kararına karşı temyiz dilekçesi nereye verilir?

Karara çıkmış dosya ne zaman tebliğ edilir?

baren 8 gün, Icra Hukuk Mahkemelerinde kararın öğrenil- mesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 10 gün, Iş Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 8 gündür. Idare ve Vergi Mahkemelerinde temyiz süre- si tebliğden itibaren 30 gündür.

Yargıtaydan dönen dosya tekrar itiraz edilir mi?

(1) Yargıtay ceza dairelerinden birinin kararına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, re'sen veya istem üzerine, ilâmın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde Ceza Genel Kuruluna itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz. (2) İtiraz üzerine dosya, kararına itiraz edilen daireye gönderilir.

Yargıtay kararı bozduktan sonra ne olur?

Bozma kararı, mahkemenin vermiş olduğu hükmü bozarak ilk derece mahkemesine veya istinaf mahkemesine dosyayı yeniden göndermektedir. Bozma kararı verilmesi halinde mahkemenin vermiş olduğu hüküm kesinleşmeyecektir, karar üzerinde henüz kesinleşmiş bir hüküm kurulmamış demektir.

Temyiz edilen dosya bozulursa ne olur?

Temyiz İncelemesi ve Hükmün Bozulması Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozarsa hüküm yine kesinleşmez. Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Istinaftan sonra temyiz ne kadar sürer?

Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür. Temyiz edilen hukuk davaları için ise ortalama 2 yıl sürer demek mümkündür.

Kaç kere temyiz hakkı var?

Evet,var. kaç kez temyize gidilir. Karar bozuldukça yeniden yapılan her yargılama sonucunda temyize gidebilirsiniz.

Boşanma davası temyize giderse ne kadar sürer?

Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.

Mahkemede temyiz ne demek?

İstinaf mahkemesinin vermiş olduğu karara karşı olarak hükümlerinin yeniden incelenmesi için yapılan kanun yoluna temyiz denir. Bir nevi üst mahkemeye olayın taşınması olarak nitelendirilir. ... 15 günlük istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren temyizin süresi olarak nitelendirilir.

Boşanma davaları Istinaftan sonra Yargıtaya gider mi?

Anayasal bir hak olan boşanma davalarında istinaf ve temyize başvuru, yerel mahkemenin hükmü açıklaması sonrasında yapılabilir. Temyiz harcı ödenir ve dosya temyize gider. Temyiz kararı açıklanmadığı müddetçe, söz konusu mahkemenin vermiş olduğu hüküm geçerliliğini sürdürür.

Istinaftan sonra dosya nereye gider?

İstinaf başvurusu, bölge adliye mahkemesince kabul edilip ilk derece mahkemesi kararı bozulduktan sonra dosya esas mahkemesine ya da bir başka mahkemeye gönderilir. Buna karşı ilk derece mahkemesinin direnme kararı verme yetkisi yoktur.

Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge Adliye Mahkemelerince verilen kararlara karşı başvurulacak olağan kanun yolu temyizdir. ... Ancak, her Bölge Adliye Mahkemesi kararı temyiz edilebilir nitelikte olmayıp, ancak HMK m. 362'de sayılmayan Bölge Adliye Mahkemesi kararları aleyhine temyiz hükümlerine başvurulabilir.

Istinaf mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge adliye mahkemelerinin (istinaf mahkemeleri) bozma kararı dışında kalan tüm kararları için temyiz başvurusu yapılabilir (CMK md. 286). ... Yani, bazı hallerde ilk derece mahkemesinin verdiği karar istinaf incelemesi neticesinde kesinleşir.

Bölge idare mahkemesi kesin kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge idare mahkemesinin bu fıkra uyarınca verilen kararları kesindir. Bölge idare mahkemelerinin 46 ncı maddeye göre temyize açık olmayan kararları kesindir. Bu kararlar, dosyayla birlikte kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir ve bu mahkemelerce yedi gün içinde tebliğe çıkarılır.

Istinaf edilmeyen karar temyiz edilir mi?

İstinaf Mahkemesinin Kesin Nitelikte Kararı Temyiz Edilemez Bölge adliye mahkemesi tarafından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 353/1-a -6 maddesi gereğince verilen kararlar kesin niteliktedir. Bu sebeple temyiz dilekçesinin reddine karar vermek gerekmiştir.

Bölge adliye mahkemesi kararına karşı temyiz dilekçesi nereye verilir?

Madde 365 - (1) Temyiz dilekçesi, kararı veren bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya Yargıtay' ın bozması üzerine hüküm veren ilk derece mahkemesine yahut temyiz edenin bulunduğu yer bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya ilk derece mahkemesine verilebilir.