Kol kıllarını almak caiz mi?

İçindekiler:

  1. Kol kıllarını almak caiz mi?
  2. Kadınlarda kaş bıyık almak günah mı?
  3. Takma tırnak nasıl uygulanır?
  4. Ipek kirpik ile abdest olur mu?
  5. Dövme ile abdest alınır mı?
  6. Yapışkanlı dövme günah mı?

Kol kıllarını almak caiz mi?

kol bacak ve eller üzerindeki tüyleri almak günah ? ... Tüy almak yaradılışı değiştirmemek kaydıyla ve kocanın izni ile caizdir. Yaradılışı değiştiren yöntemler caiz değildir.

Kadınlarda kaş bıyık almak günah mı?

Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir.

Takma tırnak nasıl uygulanır?

Takma tırnağı kullanabilmek için; Öncelikle tırnaklarınızı asetonla derinlemesine temizleyin. Asetonla temizlediğiniz ve kuruladığınız tırnaklara tırnak yapıştırıcısını sürün. Takma tırnağı tırnağınıza bastırarak yapıştırın ve bir-iki dakika takma tırnağın üzerinde elinizle bastırmayı devam edin.

Ipek kirpik ile abdest olur mu?

Yine Alimler takma kirpik takmayı da saça saç ekleme ile aynı değerlendirerek caiz görmemişlerdir. Abdest ve gusül meselesine gelince ; takma kirpik yapıştırıldığı için, yüz yıkamak da abdestte farz olduğu için abdeste de gusüle de manidir. Her kılın altında bir cünüblük vardır.

Dövme ile abdest alınır mı?

Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir." ... Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici 'dövme' ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur."

Yapışkanlı dövme günah mı?

"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. ... Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici 'dövme' ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur."