Hangi namazların sünneti farzdan sonra kılınmaz?

İçindekiler:

  1. Hangi namazların sünneti farzdan sonra kılınmaz?
  2. Güneş doğduktan sonra sabah namazının sünneti kılınır mı?
  3. Öğlenin farzını kıldıktan sonra sünneti kılınır mı?
  4. Sabah namazını öğleden önce kılmak günah mı?
  5. Öğle namazının ilk sünneti mi kılınır farzı mı?

Hangi namazların sünneti farzdan sonra kılınmaz?

İkindi namazının sünneti konusunda ikindi namazının vaktinde kılınması gereken bir namaz olarak ve zamanını geçirmemek gerekmektedir. İkindi namazı güneş batmaya yakın bir süre olan vakitte kılınmaması gereken bir namaz olmaktadır. İkindi namazının sünneti ise özellikle kerahat vaktine yaklaşmadan kılınması mühimdir.

Güneş doğduktan sonra sabah namazının sünneti kılınır mı?

Sabah namazı için imsak vakti girdikten sonra namaz kılınabilmesinin yanında sabah ezanını bekleyerek kılmak gerekmektedir. ... Sabah namazı güneş doğana kadar kılınması mümkün olan bir namazdır. Sabah namazının sünneti güneş doğana kadar kılınmalıdır.

Öğlenin farzını kıldıktan sonra sünneti kılınır mı?

Öğle vakti cemaate yetişmek için imama uymak suretiyle sünnete yetişemem durumunda öğle namazını imama uyarak farzdan devam ederek son sünnetten sonra kalkarak öğle namazının ilk sünneti kılınabilmektedir. Bu durumda öğle namazının ilk sünnetini son sünnetten sonra kılmak caiz kabul edilmektedir.

Sabah namazını öğleden önce kılmak günah mı?

Sabah namazının imsak ve güneş arasında kılınması gerekmektedir. Ancak öğle vakti girene kadar da kılınmasında bir sakınca olmadığı söylenebilir.

Öğle namazının ilk sünneti mi kılınır farzı mı?

Öğle Namazı önce "4 rekat ilk sünnet" sonra "4 rekat Farz" sonra ise "2 rekat son sünnet" olarak kılınır. İşte öğle namazının kılınışı… "Niyet ettim Allah rızası için bu günkü öğle namazının dört rekat ilk sünnetini kılmaya" diyerek niyet edilir.