Geri dönüşüm nedir geri dönüşüm maddeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Geri dönüşüm nedir geri dönüşüm maddeleri nelerdir?
  2. Geri dönüşüm ürünleri kullanırsak ne olur?
  3. Geri dönüşüm nedir Eödev?
  4. Geri dönüşüm renkleri nelerdir?

Geri dönüşüm nedir geri dönüşüm maddeleri nelerdir?

Geri dönüşüm, kullanılmış ve bir daha kullanılmayacak olan maddelerin tekrar işlenmesi ve tüketici ile yeniden buluşmasına verilen isimdir. Geri dönüşüm maddelerini; plastik şişeler, araba lastikleri, kırık cam parçaları, meral parçalar ve özetle tüm kullanım ömrünü doldurmuş maddeler olarak verebiliriz.

Geri dönüşüm ürünleri kullanırsak ne olur?

Hammadde tüketiminin azalmasını sağlar böylece ekonomiye direkt katkı olur. Enerji tasarrufu sağlar, gereksiz enerji kullanımının önüne geçilmiş olunur. Geri dönüşüm atıkların toplayanlara ekstra ekonomik fayda sağlar böylece yeni bir iş kolu ortaya çıkar, istihdamı artırır, işsizliği azaltır.

Geri dönüşüm nedir Eödev?

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesi ile sağlanır. Geri dönüşümde amaç, kaynakların aşırı kullanımını önlemektir aslında. Böylelikle çöp miktarı azalır; çevreye fayda sağlamak yolunda ciddi bir adım atmış oluruz.

Geri dönüşüm renkleri nelerdir?

Sıfır Atık Kutuları Renkleri Plastik Sarı, Cam Yeşil, Kağıt Mavi, Metal Gri olarak belirlenmiştir. Farklı renkler ve kutu türleri kullanmak yasal olarak uygun olmayacaktır. Tüm atıklarımızı uygun renklerdeki sıfır atık kutularında biriktirmemiz gerekmektedir.