Unda KDV oranı kaç?

İçindekiler:

  1. Unda KDV oranı kaç?
  2. Ekmeğin KDV kaç?
  3. Yumurtanın KDV oranı nedir?
  4. Yufka KDV kaç?

Unda KDV oranı kaç?

2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine ekli I sayılı listenin 4. sırasında "Buğday unu…" sayılmış olup, "kepekli olanlar" da bu kapsamda değerlendirilerek, buğday unu teslimi %1 oranında KDV ye tabi tutulmuştur.

Ekmeğin KDV kaç?

Buna göre, fırın işletmenizde buğday unundan imal ettiğiniz normal ekmek, köy ekmeği, Isparta ekmeği, yoğunlaştırılmış buğday ekmeği,kepek ekmeği, tost ekmeği, light tost ekmeği, hamburger ekmeği, sandviç ekmeği teslimlerinde % 1, çavdar ekmeği ile katkı maddesi kullanarak imal ettiğiniz sütlü ekmek ve galeta unu ...

Yumurtanın KDV oranı nedir?

Tavuk yumurtasının toptan tesliminde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1´e indirildi. Toptancı halleri ve su ürünlerinin toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan balık teslimleri ile bu malların gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oranı da yüzde 8´den yüzde 1´e düşürüldü.

Yufka KDV kaç?

Yufka ve kadayıfta, her ikisinin KDV oranı yüzde yılında sadece yufkanın KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Her iki mamulün de KDV oranlarının yüzde 1'de eşitlenmesini istiyoruz” dedi.