Forsa hikayesinin konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Forsa hikayesinin konusu nedir?
  2. Kara Memiş uyanınca ne gördü?
  3. Askerlerin Kara Memiş i hemen tanımalarını nedeni nedir?
  4. Turgut Kara Memiş'in babası olduğunu nasıl anlamıştır?
  5. Kara Memiş'in 40 yıllık rüyası nedir?
  6. Kara Memiş son sözüyle ne anlatmak istemiştir?
  7. Ben karaya cenk için çıkıyorum edat mı bağlaç mı?

Forsa hikayesinin konusu nedir?

Forsa, adlı hikâye Ömer Seyfettin'in kahramanlık ve tarih konusunda yazdığı öykülerden biridir. ... Malta adasını mekan olarak gösteren öyküde Osmanlının Akdeniz'e hükümran olduğu 16.yy ve Turgut Reis zamanını anlatmaktadır. Kitabın Konusu. Turgut Reis'in yiğit bir kaptanı olan Kara Memiş bir ada da mahsur kalır.

Kara Memiş uyanınca ne gördü?

Cevap: Türk gemilerinin gelerek kendisini kurtarmasıdır. 3. Kara Memiş, uyanınca ne gördü? Cevap: Türk gemilerinin karaya yanaştığını gördü.

Askerlerin Kara Memiş i hemen tanımalarını nedeni nedir?

Cevap: Askerlerin Kara Memiş'i hemen tanımalarının nedeni onun tanınmış bir kaptan olması ve şöhretinin, hikayelerinin dilden dile dolanmasındandır. Bu sayede askerler adını ve nereli olduğunu duyduktan sonra Kara Memiş'i hemen tanıyıp onu büyük kaptanlarının yanına götürdüler.

Turgut Kara Memiş'in babası olduğunu nasıl anlamıştır?

Cevap: Turgut, Kara Memiş'in babası olduğunu sağ kolundaki pazısında yer alan haç şeklindeki yaradan anlamıştır. Bu yarayı Kara Memiş'in Turgut'un annesini adadan kaçırırken almıştır. Turgut bu yarayı ve hikayesini bildiği için onu görünce Kara Memiş'in babası olduğuna inanmıştır.

Kara Memiş'in 40 yıllık rüyası nedir?

Cevap: Forsa metninde Kara Memiş'in 40 yıldır gördüğü rüya şudur: Kara Memiş'in esir kaldığı ülkeye Türklerin ve Türk gemilerinin gelişi ve onu oradan kurtarmaları.

Kara Memiş son sözüyle ne anlatmak istemiştir?

8. Kara Memiş, son sözüyle ne anlatmak istemiştir? Açıklayınız. CEVAP: Kara Memiş, bayrağın özgürce dalgalandığı her yerin korunması gerektiğini söylemek istemiştir.

Ben karaya cenk için çıkıyorum edat mı bağlaç mı?

Ben karaya cenk için çıkıyorum. Edatın/Bağlacın cümleye kattığı anlam: (Edat)Amaç anlamı katmıştır. Hayır, ben de sizinle beraber cenge çıkacağım. Edatın/Bağlacın cümleye kattığı anlam: (Edat) Onaylamama, karşı çıkma anlamı katmıştır.