Ehliyete yazılan cezayı nasıl öderim?

İçindekiler:

  1. Ehliyete yazılan cezayı nasıl öderim?
  2. 1 yıl içinde 100 ceza puanı dolduran sürücüye ne ceza verilir?
  3. Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını aştığı birinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri kaç ay süre ile geri alınır?
  4. E-devlet ile trafik cezası nasıl ödenir?
  5. Ehliyeti iptal edildiği halde araç kullananların cezası ne kadar?
  6. Ehliyet kaç puan da alınır?

Ehliyete yazılan cezayı nasıl öderim?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

1 yıl içinde 100 ceza puanı dolduran sürücüye ne ceza verilir?

Uygulama gereğince 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulur. Sürücüler 2 ayın sonunda herhangi bir sürücü kursunda aldıkları 40 saatlik eğitimin sonucunda, sürücü kursundan uygunluk belgeleri almaları halinde, ehliyetlerini tekrardan alabilirler.

Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını aştığı birinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri kaç ay süre ile geri alınır?

Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

E-devlet ile trafik cezası nasıl ödenir?

e-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Ödemesi Nasıl Yapılır?
  1. İlk adımda ilgili sayfaya tıklamanız gerekir ve açılan sayfadaki “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına basılması yeterli olur. ...
  2. Güvenlik adımlarının tamamlanmasından sonra trafik cezası sorgulamasını yaparak online bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Ehliyeti iptal edildiği halde araç kullananların cezası ne kadar?

Trafik Ceza Kanunu'nun 36.maddesi 3c maddesine göre ehliyetiniz iptal edildiği halde araç kullanmanız halinde 2.698 TL para cezası var. (%25 indirimli 2.023,5 TL) Ehliyet iptal edildiği halde araç kullanırsanız araç kullanmaktan da men edilirsiniz.

Ehliyet kaç puan da alınır?

Ehliyet sınavından geçmek için kaç puan almam gerekiyor? Puanlama çok basit. Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.