Beyinde su neden birikir?

İçindekiler:

  1. Beyinde su neden birikir?
  2. Belden sıvı nasıl alınır?
  3. Yetişkinlerde hidrosefali tedavi edilmezse ne olur?
  4. Belden alınan sıvı sonucu kaç günde çıkar?

Beyinde su neden birikir?

Hidrosefali nadir görülen bir durumdur. Beyin omurilik sıvısının birikme nedeni tıkanıklık, bebeğinizin sıvı emiliminde sorun olması (kan dolaşımı tüm sıvıyı ememez) ya da nadir olarak vücudun çok fazla sıvısı üretmesi olabilir. Hidrosefali doğuştan gelir ya da başka nedenlerle ileriki yaşlarda oluşabilir.

Belden sıvı nasıl alınır?

Özel iğne ile bel omurları arasından girilir, iğne omurilik etrafındaki sıvıya ulaşınca bu sıvıdan tüplere örnekler alınır. 7. İğne çıkarılır, girişim yeri steril gazlı bez ile kapatılır, üzerine flaster yapıştırılır. Hasta bir süre yastıksız, sırt üstü yatılır.

Yetişkinlerde hidrosefali tedavi edilmezse ne olur?

Hidrosefali oldukça ciddi bir hastalık olmaktadır ve erken bir şekilde tedavi edilmesi önemlidir. Eğer tedavi edilmezse ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Bununla birlikte, bu hastalık, beyinde kalıcı bir hasara yol açmaktadır.

Belden alınan sıvı sonucu kaç günde çıkar?

· Beyin omurilik sıvısı (BOS), parasentez, torasentez, perikard sıvısı, eklem sıvısı: Üreme olmamış ise, iki gün; üreme olmuş ise, üç-dört gün içinde; eğer otomatize kan kültür şişesine ekim yapılmışsa, ortalama beş gün içinde.