Erbil'e gitmek için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Erbil'e gitmek için ne gerekli?
  2. Erbil nasıl bir yer?
  3. Kürdistan vize istiyor mu?
  4. Irak vizesi nereden alınır?
  5. Erbil'de kimler yaşıyor?
  6. Erbil'de hangi dil konuşuluyor?
  7. Erbil Kalesi kim yaptı?
  8. Irak ta hangi dil kullanılıyor?

Erbil'e gitmek için ne gerekli?

Resmi pasaport hamili vatandaşlarımızın, Irak'ın dış temsilciliklerinden vize alması gerekmektedir. Irak, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza havayoluyla Irak'a yapacakları 30 günü aşmayacak turistik amaçlı seyahatleri için havalimanlarında vize vermektedir.

Erbil nasıl bir yer?

Kuzey Irak'ta yer alan bu şehir Kürt Bölgesel Yönetimi hakimiyeti altında varlık gösteriyor. ... Oldukça çatışmalı ve kaotik bir yerde konumlanan Erbil aynı zamanda Kürdistan Yerel Yönetimi'nin başkenti statüsüne sahip. Bölgedeki en büyük şehir olan Erbil petrol yönünde oldukça zengin topraklar üzerinde bulunuyor.

Kürdistan vize istiyor mu?

Kanun uyarınca, tüm ülkelerin vatandaşlarının Irak'ı ziyaret etmelerinde vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin, Basra veya Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetiminden gelen kişiler hariç, en az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir.

Irak vizesi nereden alınır?

Irak Ankara Büyükelçiliği Irak'ın Türkiye'de bulunan en resmi temsilcisidir. Irak Büyükelçiliği'nin içerisinde bulunan konsolosluk bölümü ise Irak vize başvuru işlemlerinin yapılabileceği yerdir.

Erbil'de kimler yaşıyor?

Şehrin nüfusu 1,1 milyon civarındadır . Nüfus Kürtler, Türkmenler, Araplar, Keldani ve Süryani Hristiyanlardan oluşur.

Erbil'de hangi dil konuşuluyor?

Arapça ve Kürtçe, ülkenin tamamında resmî dildir. Süryanice ve Türkçe ise bazı bölgelerde resmî dil statüsündedir. Ülkedeki azınlıklar tarafından, Ermenice, Farsça ve Şabaki gibi diller de kullanılmaktadır.

Erbil Kalesi kim yaptı?

Muzafferüddin Kökböri devrinde (1136-1190) imar edilen Erbil, iki kısımda gelişmiştir. Aşağı Erbil nehir kenarında, geniş bir vadide yayılırken, Yukarı Erbil tepe üzerinde kale içine sıkışıp kalmıştır. Kalenin surları, eski kalıntıları üzerine Kökböri tarafından yeniden yaptırılmıştır.

Irak ta hangi dil kullanılıyor?

Irak'ta, en yaygın dil Arapçadır. Arapça ve Kürtçe, ülkenin tamamında resmî dildir. Süryanice ve Türkçe ise bazı bölgelerde resmî dil statüsündedir. Ülkedeki azınlıklar tarafından, Ermenice, Farsça ve Şabaki gibi diller de kullanılmaktadır.