Mevzuat Nelerden Oluşur?

İçindekiler:

  1. Mevzuat Nelerden Oluşur?
  2. Meri mevzuat ne demek?
  3. Meri plan ne demektir?
  4. Mer ne demek TDK?
  5. Hulkum ne demektir?
  6. Farsça mer ne demek?
  7. Meri ne demek türkçesi?
  8. Ikincil mevzuat ne demek?

Mevzuat Nelerden Oluşur?

Mevzuat, yürürlükteki hukuk kurallarının bütünüdür. Türk mevzuat sistemi yukarıdan aşağıya doğru anayasa, kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğden oluşur.

Meri mevzuat ne demek?

Resmi yazışmalarda sıkça geçen 'mer'i mevzuat' ve 'mer'i imar planı' gibi ifadeler konu ile ilgili yürürlükte olan, güncel mevzuat ve plan hükümlerinin geçerli olduğuna işaret eder.

Meri plan ne demektir?

Meri imar planı, gayrimenkulü olan veya olmasa da gayrimenkul sektörü ile yakından ilgilenen kimselerin önüne sıklıkla çıkan terim oluyor. ... Buna göre meri imar planı, "yürürlükte olan imar planı" anlamına geliyor. Örneğin "Açıklanamayan husularda meri imar planı geçerlidir." hükmü yürürlükteki imar planını ifade ediyor.

Mer ne demek TDK?

Meri (sıf. ve i. ) eski. Saygı gösterilen, riâyet edilen, mûteber (kimse). ѻ Mer'iyyü'l-hâtır: Hatırı sayılır, îtibarlı: Bir zat (…)

Hulkum ne demektir?

HULKUM: İnsan veya hayvan boğazı. Ağızdan mideye giden yol.

Farsça mer ne demek?

Merhamet ve şefkat etmek.

Meri ne demek türkçesi?

MERİ' Nedir Anlami MERİ': (C: Emrâ-Emru) Otu çok olan yer. * Ucuzluk olan yer.

Ikincil mevzuat ne demek?

İkincil mevzuat (aynı zamanda düzenleme olarak da adlandırılır), daha önce parlamento veya yasama organı tarafından yapılmış bir yetkilendirme tüzüğü sayesinde Konsey'deki federal veya eyalet Düzeni tarafından yapılan yasaları içerir.